Hirdetés
. Hirdetés

Új Blu-ray-lejátszók

|

Bemutatta a Panasonic két legújabb Ultra HD Blu-ray-lejátszóját a DP-UB150 és a DP-UB450 sorozatot. Mindkét modell támogatja a HDR10+ metaadat-technológiát, sőt, az UB450-ben Dolby Vision is rendelkezésre áll.

Hirdetés

A fényerő jelenetenkénti optimális beállításával ezek a csúcstechnológiás HDR-formátumok a filmkészítők eredeti elképzelései szerint, valósághűen jelenítik meg a HDR-képeket. Ezeknek a képoptimalizáló technológiáknak köszönhetően a DP-UB150 és a DP-UB450 sorozat is kimagasló moziélményt nyújt, részletgazdag képekkel.

Hirdetés

Mindkét lejátszó kompatibilis a Dolby Atmos technológiával, amely a kompatibilis audioeszközökkel, például televízióval, hangprojektorral vagy AV receiverrel együtt mindent körülölelő 3D hangteret hoz létre. A hagyományos térhangzáson felül a Dolby Atmos két mennyezeti csatornát is alkalmaz, amivel a fülmagasság feletti hanghatásokat vagy tárgyak hangjait is megfelelő helyre tudja helyezni. A Dolby Atmos dekódolására képes audio rendszerrel egyűt az UB450 és UB150 sorozatok lélegzetelállító mozihangzást szólaltatnak meg.

Az UB450 és UB150 ahhoz a Panasonic Blu-ray-lejátszó termékcsaládhoz csatlakozott, amelyben nemrég mutatták be a referenciaosztályú UB9000 sorozatot amely elnyerte a 2018-19-es EISA-díjat a High-End UHD Blu-ray-lejátszó kategóriában.

Mindkét lejátszóban megtalálható a HDR (high dynamic range) technológia, amely szélesebb és nagyobb fényerejű dinamikus tartományt nyújt mint a hagyományos SDR (standard dynamic range), így természetesebb és élethűbb képeket képes megjeleníteni a HDR-kompatibilis televíziókon.

Ráadásul mindkét modell kompatibilis a HDR10+-szal, a HDR legújabb változatával, amely dinamikus metaadatok segítségével folyamatosan optimalizálja a fényerőt az egész filmben, és nem ragad le egy statikus fényerőértéknél. Az eredmény a legkiválóbb házimoziélmény, még dinamikusabb, színesebb és valósághűbb HDR képekkel, amelyek tökéletesen megfelelnek a filmkészítők eredeti elképzeléseinek. Ezenfelül az UB450 még a Dolby Visiont is támogatja, amely a HDR10+ egyik alternatívája. Az UB450 Blu-ray-lejátszóval és egy kompatibilis televízióval (például az új Panasonic GZ2000-rel) a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy teljes egészében a filmkészítők szándékaival megegyező látvány tárul eléjük, függetlenül attól, hogy melyik dinamikus HDR-formátumot alkalmazzák.

A fényképezőgéppel vagy videokamerával készített 4K (MP4 formátumú) videókat is le lehet játszani a Panasonic 2019-es Ultra HD lejátszóival, valamint a JPEG fájlok is megjeleníthetők 4K felbontásban, hogy a vakációs képek természetes szépségükben tündököljenek a képernyőn.

Az új Panasonic Ultra HD Blu-ray-lejátszók nagy felbontású audioteljesítményt képesek megszólaltatni. A hagyományos MP3/AAC/WMA formátumokon kívül DSD (11,2MHz/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC, FLAC, WAV és AIFF zenefájlokat is le tudnak játszani. A felhasználók egyszerűen csatlakozhatnak otthoni hangrendszerükhöz, és páratlan stúdióminőségben élvezhetik a zenéket.

Az UB450 sorozat és az UB159 modell kettős HDMI kimenettel rendelkeznek, hogy szigetelten, külön-külön tudják továbbítani a televíziós (4K videó) és az erősített audiojeleket. Az audio- és videojelek különválasztásával ki lehet szűrni a nemkívánatos zajokat, és a lehető legtökéletesebb hangminőséget lehet elérni. A lejátszók a legújabb térhatású formátumokat, köztük a Dolby Atmost is elő tudják állítani*. Ha a lejátszót Dolby Atmos hangsávval kompatibilis hangrendszerhez csatlakoztatja, a létező legteljesebb hangtér közepén élvezheti a hangzást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.