Hirdetés
. Hirdetés

Új DRM technológiát akar Hollywood

|

Az új digitális jogkezelési rendszerrel a fogyasztók az eddigieknél könnyebben használhatják legálisan tartalmaikat a különböző eszközeiken.

Hirdetés

A Twentieth Century Fox, a Warner Bros, a SanDisk és a Western Digital közösen bejelentette, hogy új digitális tartalomkezelő rendszer fejlesztésén dolgoznak, amellyel a felhasználók egyszerűbben kezelhetik jogvédett állományaikat több eszközön. A jelenlegi DRM megoldások esetén nehézkes legálisan a tartalmakat egyszerre használni merevlemezen, hordozható tárolókon, Blu-ray lejátszókon, okostelefonokon, felhőszolgáltatásokon és például játék konzolokon, amely finoman szólva is visszaveti a legális médiafogyasztás iránti kedvet, mivel a megvásárolt tartalom csak komoly megkötésekkel használható.

A fenti gyártók által életre hívott Secure Content Storage Association (SCSA) ezért azon feladatot tűzte ki maga elé, hogy modernizálja a DRM megoldásokat, így a "Phenix" projekt megvalósulása után a HD filmek és TV-műsorok több eszközön történő legális lejátszása immár felhasználóbarát lehet.

 



Illetve egészen pontosan csak azon eszközökön, amelyek rendelkezni fognak a SCSA licencével, amely a tartalmak kezeléséért fog felelni. Mindez a fejlesztők reményei szerint a digitális tartalmak terjesztését egy új szintre fogja emelni.

"Az új termék azon vízióra épül, hogy egyszerűen tudjuk tárolni, lejátszani és a felhőbe menteni a személyes és professzionális tartalmakat" - nyilatkozta Mike Dunn, a Twentieth Century Fox Home Entertainment elnöke. "Úgy véljük, hogy a Phenix projekt a fejlődő digitális ökoszisztéma egy kulcsszereplője lehet."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.