Hirdetés
. Hirdetés

Új eszköz a Chrome-ban zenékhez és videókhoz

|

A lejátszó gombot a Canary-ban teszteli a Google, hamarosan bekerülhet a Chrome stabil változatába is.

Hirdetés

Hirdetés

A Google hamarosan egy olyan gombbal bővíti a Chrome böngészőt, amely lehetővé teszi, hogy elindítsuk, illetve megállítsuk a lapon rendelkezésre álló zenét vagy videót.

A szolgáltatás jelenlegi neve Global Media Controls, és jelenleg a Chrome fejlesztési változatában, a Canaryban tesztelik. Ha megmarad, a címmező mellett kap majd helyet, és azt is megjeleníti, hogy mit játszik le éppen a böngésző.

Ha a Canary-t futtatjuk, és szeretnénk kipróbálni, menjünk a tesztváltozat kísérletezésre szolgáló oldalára (chrome://flags/), keressünk rá a Global Media Controls-ra, engedélyezzük a funkciót, és a böngésző újraindítása után már láthatjuk is az eszköztárban az aprócska új eszközt.

A szolgáltatás jól működik többek közt a YouTube-on, a Vimeón, valamint az Apple podcast oldalain és a Spotify-on.

A Google a közelmúltban más újdonságokat is bemutatott, így többek közt egy jelzőt, ami mutatja, ha a lap lejátszik valamit, és egy laplenémítási lehetőséget: a lejátszás gomb ezek logikus kiegészítése. De hogy mikor kerül át a stabil Chrome böngészőbe, azt egyelőre még nem tudni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.