Hirdetés
. Hirdetés

Új fejlemények az AT&T/T-Mobile perben

|

A USA bírósága szerdán engedélyezte a C Spire Wireless és a Sprint Nextel AT&T ellen irányuló pereit. A cégek az ellen tiltakoznak, hogy az AT&T fel akarja vásárolni a T-Mobile USA-t, mintegy 39 milliárd dollár értékben.

Hirdetés

Az AT&T és a T-Mobile nyilván nem örül a korábban Cellular South, most Sprint és C Spire néven pert indító vállalatoknak, és vitatkozik azon állításukkal, mely szerint a fenn említett cégek - az akvizíció miatt - elveszítenék jelenlegi piaci pozícióikat.

Korábban hét amerikai állam is csatlakozott az amerikai igazságügyi minisztérium, a DOJ által augusztusban indított perhez, melynek célja, hogy megakadályozzák a világ egyik legnagyobb távközlési akvizícióját, vagyis a T-Mobile USA 39 milliárd dollárért történő felvásárlását. A félelmek amiatt alakultak ki, hogy ezzel az üzlettel az új tulajdonos, az AT&T lenne a valaha volt legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, aminek köszönhetően jelentősen csökkenne a piaci verseny, felverődnének az árak, és csökkenne a piaci innováció is.

Ha a felperesek sikeresen bizonyítják az antitröszt vádakat, akkor az, hogy ők egyben az alperesek versenytársai is, nem lehet akadály - mondta még a pereskedés engedélyezése előtt Ellen Segal Huvelle, az Egyesült Államok Columbia Kerületi Bíróságának bírója.

A cégek szerint a T-Mobile USA felvásárlásával a piac valószínűleg gyorsan két szereplősre - az AT&T-re és a jelenleg első helyezett Verizonra - korlátozódna, arról nem is beszélve, hogy az egyesülés után ők lennének jobb pozícióban, hiszen sokkal jobb ajánlatokat tudnának adni a felhasználóiknak.

A bíróság engedélyezte a C Spire-nek, hogy az egyesülés kapcsán azzal a panasszal éljen, hogy az akvizíció nem lesz jó hatással a roaming szolgáltatásokra sem. Mi más bizonyíthatná ugyanis jobban az antitröszt tevékenységet, mint az, hogy a piacról eltűnik a T-Mobile, és csak az AT&T marad mint lehetséges GSM partner?

Az AT&T és a T-Mobile nem kívánták kommentálni a történteket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.