Hirdetés
. Hirdetés

Új fordulat az Intel-Spectre háborúban

|

A cég állítólag egy újfajta, hatékony védelmi technikát talált ki a sebezhetőséggel szemben, amivel már idén felszereli új lapkáit.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel közleményt adott ki, amely szerint új módszert találtak arra, hogy megvédjék jövendő processzoraikat a Meltdown és Spectre sebezhetőséggel szemben.

A két sebezhetőség, amit a Google Project Zero és különböző biztonsági kutatók tártak fel, érintette az Intel processzorainak többségét is.

Az Intel más lapkagyártókkal egyetemben nekilátott a sebezhetőségek kijavításának, azonban a Spectre, amelynek két variánsa van, keményebb diót jelentett, mint a Meltdown, amit szoftveres úton viszonylag könnyen orvosoltak.

Az új eljárás, az úgynevezett "particionálás" segítségével viszont az összes kapcsolódó hardverhibát kezelni tudják. A Intel szerint a partícionálás további védőfalakat iktat az alkalmazások és a felhasználói privilégium-szintek közé.

Az Intel vezére Brian Krzanich 2018 második felére ígéri azokat az új, nyolcadik generációs Intel Core processzorokat és Intel Xeon Scalable ("Cascade Lake") processzorokat, amelyeket már ezzel az újfajta partícionálási technikával vérteznek fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.