Hirdetés
. Hirdetés

Új gyorsítófunkció a Chrome 45-ben

|

Az inaktív weboldalak körében memóriatakarítást végez a böngésző legújabb kiadása.

Hirdetés

Más böngészőkhöz hasonlóan a Chrome is hajlamos hatalmas mennyiségű rendszermemóriát lefoglalni, ha egyszerre sok böngészőlapot tartunk megnyitva. A Google most javított a helyzeten, a böngésző most megjelent 45-ös verziószámú kiadásban megjelent, háttérben működő folyamat észleli, ha egy megnyitott weboldal már nem tölt be adatokat. Ha ilyesmi történik, a Chrome kihasználja az alkalmat a nem használt memóriarész tartalmának törlésére, amellyel a keresőkirálytól származó információk szerint a webhelyek átlagos memóriafoglalása akár 10 százalékkal is csökkenthető. Az összetettebb webes alkalmazások, például a Gmail levelező esetében pedig a memóriahasználat akár 25 százalékkal is alacsonyabb lehet, mint a Chrome előző változatai esetében.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.