Hirdetés
. Hirdetés

Új hűtési megoldások az APC-től

|

Az American Power Conversion (APC) bemutatta új moduláris hűtési megoldásait a nagy teljesítménysűrűségű és ezért fokozott hűtési problémákat jelentő alkalmazások pontos és tervezhető hűtésének támogatásához.

Hirdetés

Az APC három új megoldása: az InfraStruXure InRow RC, egy moduláris hűtési megoldás, amely az informatikai berendezések szekrénye mellé telepíthető; az InfraStruXure Cooling Distribution Unit (CDU) egy rugalmas hűtöttvizes elosztórendszer; a Rack Air Containment System (RACS) pedig egy blade szerverekhez készült moduláris szekrény.

"Napjainkban az informatikai vezetők teljesen újfajta hűtési és hőproblémákkal találkoznak az adatközpontokban" - mondta Rob Johnson, az APC Availability Enhancements Group részlegének alelnöke. "A hagyományos adatközpont-környezetben a magas hőmérsékletet úgy küzdik le, hogy a helyiséget túlhűtik. Ez hihetetlenül pazarló és költséges. A hősűrűség problémája mellett az informatikai környezetek terhelése is növekszik, ami egyre komolyabb problémává teszi az ASHRAE (Thermal Guidelines for Data Processing Environments - Hőmérsékleti irányelvek adatközpont környezetek számára) irányelvek szerint elfogadható "hőváltozási sebesség" fenntartását. Egyszerűbben fogalmazva, az informatikai környezet túl gyors lehűtése ugyanolyan veszélyes lehet, mint annak túlforrósodása. Az új, megváltozott körülmények hatékony kezeléséhez a hűtési megoldásoknak nem csak a forró és hideg levegőfolyamok áramlatainak keveredését kell minimálisra csökkenteniük, hanem megfelelően alkalmazkodniuk kell az informatikai eszközök változó hőterheléséhez és légáramlásához is"- tette hozzá Rob Johnson.

Az APC skálázható megoldásai, amelyek között levegőelosztó egységek, hordozható termékek és precíziós hűtőrendszerek is találhatók, sokféle környezet különleges hűtési igényeire nyújtanak megoldást.

Az APC InfraStruXure InRow RC terméke egy moduláris hűtési megoldás, amely az informatikai berendezések szekrénye mellé telepíthető. A rackszekrény mindkét oldalára telepítve a berendezés megbízhatóan képes 60kW hűtési teljesítményre az eszközöket tartalmazó rackekben, illetve 30kW elvezetésére a teljes redundanciával rendelkező rackekben. Az InRow RC működése azáltal maximalizálja a teljesítményt, hogy közvetlenül a hőforrásnál vonja el a hőt. Ezzel csökken a teljes tulajdonlási költség (TCO), hiszen lehetővé válik a pontos méretezés és a hatékonyabb működés. Az InRow RC hűtöttvizes egység szélessége a szabványos informatikai rackszélesség (300mm) fele. Rendelkezésre állás és az energiatakarékosság érdekében az egység változtatható sebességű ventillátorokkal rendelkezik és leállás nélkül cserélhető. Az InRow RC egység az APC InfraStruXure Manager integráció révén hálózati felügyeleti képességekkel is rendelkezik.

Az InfraStruXure CDU az InfraStruXure InRow RC egységhez tervezett rugalmas hűtöttvizes elosztórendszer. A megnövelt rendelkezésre állást és a megbízhatóságot a rendszer rugalmas és kötésmentes csővezése révén biztosítja, amely különösen a magas helyzetű telepítések esetében csökkenti a vízszivárgás kockázatát. Az InfraStruXure CDU könnyen telepíthető és a jövőbeli tervezést is leegyszerűsítheti a rugalmas hűtési vonalak használatával, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az infrastruktúra növelését és átalakítását az igények változásának megfelelően.

Az APC Rack Air Containment System terméke egy blade szerverhez készült moduláris szekrény, amely jól becsülhető hűtést biztosít a mérsékelt, magas és különösen magas sűrűségű hőterheléshez. A RACS együttműködik az APC NetShelter SX rackkel és az APC InRow RC hűtőegységgel a hűtés maximális becsülhetősége, kapacitása és hatékonysága céljából. A RACS egy vagy több NetShelter SX rack és az InRow RC hűtőegység hátuljához történő csatlakoztatásával az informatikai berendezésből kibocsátott levegő mindenképpen keresztülhalad a hűtőegységen, ahol megfelelő hőmérsékletűre hűl. Ez biztosítja, hogy a forró kiáramló levegő nem kerül vissza a telepített informatikai berendezés légbeszívó nyílásaihoz. A RACS megoldás rugalmassága N+1 és 2N konfigurációkat tesz lehetővé a maximális rendelkezésre állás érdekében. Ezenkívül a megoldás elülső légterelő megoldása további elszigetelést és zajcsillapítást biztosít.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.