Hirdetés
. Hirdetés

Új, integrált rendszerek az IBM-től

|

A gyártó a prekonfigurált rendszerek iránti érdeklődést szeretné meglovagolni. A PureSystems család integrált hardver- és szoftvermegoldásokat kínál.

Hirdetés

Mary Wieck
Mary Wieck

Az IBM szerdán mutatta be új, saját gyártású hardver- és szoftverelemeket integráló termékvonalát, a PureSystemst; a cég a gyárilag összeállított rendszerek iránt megnövekedett keresletet szeretné profitra váltani. „Nagy lehetőséget látunk ebben a jelentős, új szegmensben” - nyilatkozta Marie Wieck, az IBM alkalmazások és integrált middleware-ek fejlesztésért felelős divíziójának ügyvezető igazgatója.

A PureSystems család tagjai a megszokott vállalati eszközökkel ellentétben szinte bármilyen feladat ellátására alkalmasak, és a rendszerbe állításuk is rendkívül egyszerű - mondta Wieck. A menedzser hangsúlyozta, bíznak abban, hogy az új „pre-integrált” rendszerek révén az eddigieknél is szélesebb felhasználói kört célozhatnak meg.

Az üzleti alkalmazások implementálása a vállalati szférában megszokott, szigorúan szabályozott informatikai környezet miatt akár hónapokat is igénybe vehet. A legnagyobb feladatot általában az új technológia finomhangolása jelenti: nem elegendő, ha a rendszer képes együttműködni a meglévő infrastruktúrával, de a szervezeti előírásoknak is meg kell felelnie. Wieck szerint az ügyfelek a PureSystems megoldások révén jelentősen lerövidíthetik a szerverek és alkalmazások rendszerbe állításához szükséges időt.

Az új csomagok segítségével „azok a projektek, amelyek megvalósításához korábban fél év megfeszített munkájára volt szükség, most akár két hét alatt levezényelhetők” - jelentette ki az ügyvezető igazgató. Wieck hangsúlyozta: a PureSystems rendszerek feleslegessé teszik az olyan rendkívül erőforrás- és időigényes feladatok elvégzését, mint az adatbázisok, szerverklaszterek felállítása vagy az alkalmazások összehangolása a felhasználói könyvtárakkal.

Wieck szerint az IBM új termékvonalának első két tagja annyira rugalmasan használható, hogy akár a cég jelenlegi felhasználói körének nyolcvan százalékát is lefedhetik velük. A PureFlex csomag alapvető számítási infrastruktúrát – szervereket operációs rendszert, virtualizációs környezetet és middleware-t – kínál az erre ráépülő PureApplications pedig vállalati Java webalkalmazások hosztolására alkalmas platformot biztosít.

A csomagok akár nyilvános vagy magánfelhők kiépítésére, vadonatúj belső alkalmazások elindítására is használhatók, és annak ellenére, hogy elsősorban belső szervezeti feladatok ellátására tervezték őket, az IBM SmartCloud szolgáltatásával is képesek együttműködni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.