Hirdetés
. Hirdetés

Új Intel asztali gépek céges felhasználóknak

|

Az Intel a Centrino notebookok és a Viiv médiaközpont mintájára új márkanév bevezetésére készül a vállalati asztali gépek piacán. A bemutatóra hétfőn kerül sor San Franciscóban.

Hirdetés

A bejelentésről szóló előzetes híreket múlt szerdán Paul Otellini, a cég vezérigazgatója is megerősítette egy pénzügyi elemzőkkel folytatott konferenciabeszélgetés során. Pénteken az Intel szóvivője, Scott McLaughlin egy hétfőre tervezett "vállalati bemutatóról" beszélt, melyen a Symantec és néhány más ipari partner is részt vesz, de Otellini kijelentését nem kívánta kommentálni.

Megfigyelők szerint az Intel sok fontos vállalati funkció beépítését tervezi új termékcsaládjába, a Centrinóra is jellemző vezeték nélküli adatfeldolgozás vonalán haladva. Richard Shim, az IDC vezető kutatáselemzője szerint a cég három legfontosabb szempontja a biztonság, a jó kezelhetőség és a hatékonyság. Az Intel reményei szerint az új termékvonal felpezsdíti majd a vállalati asztali gépek piacát, mely minden előrejelzés szerint szűkös időszak elé néz az idei évben. Az asztali PC-knek némi hátszélre van szükségük, és a szóban forgó új platform lehet a fény az alagút végén.

Tavaly a céges asztali számítógépek piaca 7,9 százalékos növekedést ért el, ez az IDC kimutatása szerint mintegy nyolcvannégymillió eladott gépet jelent. Idén további 6,1 százalékos növekedés, vagyis több mint nyolcvankilencmillió PC eladása várható. Az Insight64 vezető elemzője, Nathan Brookwood arra számít, hogy az Intel új termékeivel megismételheti a Centrino korábbi sikereit. Véleménye szerint már a Centrino is rajt-cél győzelem volt az Intel részéről. Háromszázmillió dollárt költöttek a márkanév népszerűsítésére, és egy év múlva jóformán mindenki azt hitte, hogy ők találták fel a vezeték nélküli technológiát - várhatóan most is hasonlóra készülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.