Hirdetés
. Hirdetés

Új korszak kezdődik a mobilok piacán

|

2019-ben a Samsungé volt az 5G eladások több, mint fele, de az igazi verseny idén indul.

Hirdetés

Hirdetés

Samsung 6,7 millió 5G mobilt adott el 2019-ben, jelentette be a cég, amely szerint a tervezettnél is jobb eredményt hozott az új generációs szabványt támogató mobilok tavalyi forgalmazása.

Bár 6,7 millió eladott eszköz nem tűnik akkora durranásnak, valóban meghaladja a várakozásokat, hiszen az IFA 2019 idején a Samsung még csak négymilliós eladási számmal tervezett 2019-re. A dél-koreai gyártó szerint az összes 5G eladások 53.9 százalékát Samsung-eszközök tették ki.

2020-ban minden bizonnyal felpörög az 5G piac. A Qualcomm vezető Snapdragon 865 processzora jóvoltából minden drágább Andoid mobil 5G kompatibilis lesz (bár nem teljesen integrált módon, hanem külső antennával). A szolgáltatók részéről is komoly előrelépés várható 5G fronton, ami szintén növelni fogja az 5G eszközök iránti keresletet.

Ez azt jelenti, hogy az S11-ből és Note 11-ből már csak 5G változat fog megjelenni, ami alaposan megdobja majd a Samsung 5G eladásait. Viszont a Samsung mellett más gyártók is rápörögnek a témára, vagyis 2020-ban már nem feltétlenül a dél-koreai gyártó fogja dominálni a piacot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.