Hirdetés
. Hirdetés

Új korszak kezdődik az androidos világban

|

A Xiaomi rövidesen kiadja az első olyan mobilt, amelynek memóriája eléri a tíz gigabájtot. Az iPhone eközben még mindig csak négy gigabájtnál tart.

Hirdetés

 

Hirdetés

A Xiaomi megjelenésre váró Mi Mix 3 okostelefonja mérföldkő lesz a mobilok fejlődéstörténetében, mert nem kevesebb, mint tíz gigabájt RAM-mal szereli fel gyártója.

Nyolc gigás mobilok már léteznek, de idáig egyetlen gyártó sem merészkedett efölé.  A Xiomi lépését azonban valószínűleg mások is követni fogják.

Egyelőre nem tudni, az új mobilnak minek ekkora memória, de állítólag az új kamerák, illetve a képfeldolgozás miatt lesz rá szüksége.

Ez a tíz gigabájt tényleg brutálisan hangzik, és jól mutatja, hogy milyen gyorsan fejlődik az androidos ökoszisztéma az iPhone-éhoz képest. Egészen közelmúltig ugyanis az iPhone-okat csak három gigabájt RAM-mal szállították, az iPhone 7 pedig beérte két gigabájttal, és az iPhone-ok csak idén léptek négy gigabájtra.

A különbséget részben az okozza, hogy az Apple nagy energiákat szán a szoftverek optimalizálására, és a négy gigabájt emiatt nagyjából elég a legtöbb feladat kiszolgálására. Igaz, az intenzív multitaszkolást igénylő munkák már most is feszegetik ezt a korlátot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.