Hirdetés

Új lehetőség az innovatív magyar cégeknek - Itt a Magyar Innovációs Index (INNDEX)

|

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) egyik legjelentősebb mutatója az Üzleti Érték Várható Változása (BVA), amely megmutatja, hogy mekkora valószínűséggel, gyakorisággal várhatóak jövedelmező innovációk az adott cégtől.

Hirdetés

Az üzleti környezet napjainkat jellemző gyors változásai jelentős kockázatot jelentenek. Azok a szervezetek, ahol tudatosan foglalkoznak a jövővel, a jövő termékeivel, szolgáltatásaival csökkentik ezt a kockázatot és kimutatottan sikeresebbek, mint amelyek csak elszenvedik a változásokat. Az innováció így egyre jobban meghatározza a cégek, vállalkozások értékét. Hamarosan minden vállalkozás Innovációs Jelentést fog publikálni, hogy meggyőzze partnereit, vevőit, hogy felkészült a jövő kihívásaira és ott sikeresen helyt is fog állni.

A közeljövőben a Computerworld is megkezdi az innovatív magyar cégeknek a bemutatását ( addig az Üzleti innováció blogon tájékozódhat ezekről a cégekről:Új cég a Magyar Innovációs Indexben - NetLock Kft.)

A Magyar Innovációs Index (INNDEX)

Hirdetés

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) az a lista, amelybe az innovatív cégek bekerülhetnek. Célja, hogy népszerűsítse az innovációt, illetve bemutassa a leginnovatívabb magyar cégeket és üzleti célú újdonságaikat.

Az INNDEX a már bevezetett tőzsdeindex fogalomhoz hasonló módon került kialakításra. Ez a forma az üzleti élet résztvevői számára ismert és gyakorlatilag egy pillantással, egy-két aggregált számadat alapján elhelyezhető az adott cég eredményessége és várható kilátásai - ugyanígy működik az Innovációs Index az üzleti célú újdonságok területén.

Az Innovációs Index segít a cégek innovációi és üzleti értéke összefüggésének gyors megítélésében.

Mit mér az INNDEX és hogyan?

Hirdetés

Az INNDEX egy különleges elemzés ("gyorsaudit") alapján méri és mutatja, hogy az adott cégek innovációi, fejlesztései hogyan változnak egy bázis értékhez és időponthoz viszonyítva és milyen hatást gyakorol üzleti értékükre.

Az INNDEX-ben a cégek névvel, indexbe kerülés időpontjával, iparággal, fejlesztés/innováció megnevezésével, innováció típusával (termék/szolgáltatás, szervezetfejlesztés, folyamatinnováció...), indukált változás nagyságával, innováció időpontjával, összesített innovációs értékkel (esetleg rövid kifejtés/értékelés résszel), Üzleti Érték Várható Változása (BVA) kerülnek megjelenítésre, cégbemutatással szerepelnek.

A leginnovatívabb magyar cégek közé két úton lehet bekerülni.

1. Egyszerűsített, „gyorsaudit” publikált adatok, közlemények alapján
- Új termék, szolgáltatás (stb.) létrehozásának gyakorisága
- A vállalkozás jövedelmezősége, az üzleti innovációk hatása az eredményre, a fejlesztés forrásai
- A kommercializáció minősége: az értékesítés, a marketing, az innovációval kapcsolatos kommunikáció minősége
- További speciális vizsgált tényezők
- Üzleti Érték Várható Változása: újdonságok gyakorisága, jövedelmezősége

Hirdetés

2. Vállalkozás részletes átvilágítása (Üzleti innovációs Audit)
- A termék-, szolgáltatásötletek kezelése, átalakítása piacon jövedelmezően értékesíthető termékké/szolgáltatássá
- Hogyan történik az innováció finanszírozása, milyen hatást gyakorol a szervezet bevételeire, eredményére
- A menedzsment döntés-mechanizmusai
- Milyen a szervezeti felépítés és kultúra
- Milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezik a kiegészítő tudás megszerzésére
- A kommercializációs tevékenység erőssége, értékesítés és marketing szerepe - kommunikáció minősége
- További vizsgált speciális, innovációval összefüggő tényezők
- Üzleti Érték Várható Változása: újdonságok gyakorisága, jövedelmezősége

Magyarországon a Magyar Innovációs Index kapcsán kerülhet kiadásra átvilágítással (audittal) alátámasztott Innovációs Jelentés.

Az Üzleti Érték Várható Változása (BVA)

Az Innovációs Index egyik legjelentősebb mutatója az Üzleti Érték Várható Változása (BVA). A BVA megmutatja, hogy mekkora valószínűséggel várható jövedelmező innováció az adott cégtől. Gyakorlatilag a cég innovációs potenciálját és annak hatását az értékesítésre, eredményességre - illetve a cég üzleti értékére - jelzi.

Hirdetés

A leginnovatívabb magyar cégek listája (teljes Magyar Innovációs Index - INNDEX) és az Innovation 24/7 Ranking Üzleti innovációs Audit itt érhető el: Fodor Zoltán, telefon: 06/30/600 31 26.

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.