Új magyar trágárságszűrő

|

A Vulfi trágárságszűrő, protokoll-ellenőrző és stíluselemző rendszer a szalonképtelen ügyfélszolgálatosok munkáját keserítheti meg. Növekedhet az ügyfelek elégedettsége, mivel nem fogják őket többet szidalmazni - még akkor sem, ha megérdemelnék.

A Nextent tervei szerint a Kazinczy-díjra esélyes rendszer egyrészt naplózza a protokoll-előírásokat (pl. üdvözlést, kötelező szófordulatok használatát), másrészt elemzi a kapcsolattartó stílusát, harmadrészt pedig megakadályozza, hogy az ügyfélszolgálati munkatárs szalonképtelen üzenetet küldjön az ügyfeleknek. A trágár kifejezések szűrése valós időben történik, míg a többi elemzés – protokoll-ellenőrzés, stíluselemzés – már a naplózott beszélgetésen megy végbe. Ezek a szűrő- és elemzőeszközök potenciálisan megnövelhetik a meglévő, mind a megnyerendő ügyfelek elégedettségét.

A tervek szerint a rendszer a magyar nyelven kívül az alábbi nyelveken készül majd el: angol, lengyel, svéd, bolgár és japán. A jövőben a rendszer nyelv-független összetevőinek köszönhetően tetszőleges számú nyelvre bővíthető majd, amelyhez csupán két listára van szüksége: az adott nyelv protokoll-kifejezéseinek és vulgáris kifejezésének listáira. A trágárságszűrő alapja ugyanis egy többnyelvű vulgáris kifejezéslista, melynek elemeihez egy úgynevezett „durvasági besorolást” („vulgo-rank”) rendel a fejlesztő. A rendszer különlegessége, hogy a vulgáris kifejezések eltorzított alakjait is felismeri. A szűrő végül megakadályozza a trágárnak azonosított kifejezések elküldését bármely adott nyelvre vonatkozóan.

 

HirdetésA fejlesztés – stíluselemzés funkciójának köszönhetően – összekapcsolható továbbá egy olyan mutatóval, amely a meglévő ügyfelekkel való kommunikáció során méri az elégedettség fokát is, potenciális ügyfeleknél pedig az értékesítés sikerességét. Ezen felül a párbeszédekhez ügyfél-megbízhatósági mutató is társítható lesz. Így a párbeszédek stílusa és ezen mutatók közötti összefüggések alapján a kapcsolattartó személy instrukciókat kaphat a jövőben ideálisan alkalmazandó stílusra vonatkozóan, amitől hatékonyabbá válhat az adott ügyfél menedzselése. Talán így egy ízes káromkodás esetén (menj az édes…) a rendszer felajánlhat egy értékes alternatívát (kérem forduljon egy másik ügyintézőhöz).

A fejlesztés 2011 negyedik negyedévében indult, az első prototípus várhatóan 2013 harmadik negyedévében kerül az ügyfelekhez. A kutatás-fejlesztési projekt a cég Budapesten található innovációs központjában valósul meg, a KMOP-2011-1.1.4/A azonosító szám alatt futó beruházást az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 85 millió forinttal támogatja.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.