Hirdetés
. Hirdetés

Új márkát indít a Lenovo

|

A ThinkStation termékcsaláddal a Lenovo a sok adattal vagy grafikai területen dolgozó szakemberek számára kínál megoldást.

Hirdetés

A 2008. januárjában érkező, professzionális felhasználásra szánt asztali munkaállomásokkal teljessé válik a vállalat desktop portfoliója - mondta Gottlieb István, a Lenovo Magyarország vezérigazgatója. Az új termékek az Intel hamarosan érkező négymagos Xeon 5400-as (ThinStation D10) és az Intel Core 2 Extreme (ThinkStation S10) processzoraira épülnek, amelyek 45-nanométeres gyártástechnológiával készülnek.

A Lenovo együttműködik a vezető szoftvergyártókkal, hogy megszerezze azokat a tanúsítványokat, amelyek garantálják a szoftver és a hardverkörnyezet problémamentes kapcsolatát. Emellett az amerikai kosárlabda bajnokság (NBA) szervezői és az AT&T Williams Formula 1-es csapat teszteli a munkaállomásokat.

A termékek megfelelnek a Környezetvédelmi Ügynökség Energy Star 4.0 szabványának. A munkaállomások tápegysége 80 százalékos hatásfokkal rendelkezik, továbbá a gépek mintegy felerészben újrahasznosított műanyagból készülnek.

w_thinkstation.jpg

Ugyancsak a Lenovoval kapcsolatos hír, hogy idén 15 éves a ThinkPad márka. Bíró Szilárd, a Lenovo Magyarország brand menedzsere felidézte a Richard Sapper és Naitó Arimasza által életre keltett márka történelmét, amelynek számos jellemzője megváltozott az idők során, azonban 3 dolog ugyanolyan maradt: a piros TrackPoint, a téglalap alak, és a fekete külső.

Az IBM 1992-ben jelentette be a ThinkPad sorozat első tagját, a ThinkPad 700C-t. Ez volt az első notebook 10,4 hüvelykes színes TFT-képernyővel és új TrackPoint mutatóeszközzel. A notebook 2,6 kilogrammot nyomott és 120 MB memóriával volt felszerelve. Gottlieb István szerint a noteszgépek tették felhasználóbaráttá, és személyessé az informatikát a hétköznapi emberek számára. A vállalat 1993-ban dobta piacra a ThinkPad 750P/360P-t, amely egy átalakítható, tollal rendelkező notebook volt, így használója lejegyezhette gondolatait és ötleteit - több időt tölthetett gondolkodással és kevesebbet gépeléssel. 1994-ben jelent meg az első beépített CD-olvasóval felszerelt notebook. 1995-ben az IBM egyik kutatójának, miközben kirakóst játszott lányával, nagyszerű ötlete támadt: válasszuk szét a billentyűzetet két összeillő részre, amelyek kinyílnak a képernyő felnyitásakor, és összecsukódnak a lehajtásakor. A ThinkPad 701 billentyűzete új irányt jelentett a technológiában, mivel elsőként tette lehetővé egy szabványos méretű billentyűzet elhelyezését egy kisméretű notebookban.

1997-ben jelent meg az első notebook beépített DVD-olvasóval. Egy évvel később pedig a ThinkPad 600 bemutatásával, "vékony és könnyű", ezáltal könnyen hordozható noteszgépek jelentek meg. A ThinkPad 600 sorozat minden idők legnagyobb példányszámban eladott IBM ThinkPad notebookja lett, amely címet a mai napig őrzi. A 2000-es ThinkPad i sorozat tagjai voltak az első notebookok beépített vezetéknélküli csatlakozással. 2002-ben pedig az IBM piacra dobta első mobil munkaállomását, a ThinkPad A31p-t. 2003-ban értékesítették a 20 milliomodik ThinkPadet. 2004-ben építettek be elsőként ujjlenyomat olvasót a termékekbe.

2005-ben a Lenovo megvásárolta az IBM PC üzletágát, így a cég új nemzetközi informatikai szereplővé, és a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártójává vált. A Lenovo egyúttal bejelentette első átalakítható tábla PC-jét is, a ThinkPad X41-et, amely mind tábla PC-ként, mind ultrahordozható notebook-ként használható.

Gottlieb István az év legnagyobb sikerének a Formula 1-es szponzorációt tartja, amelynek keretében a vállalat 500 darab noteszgépet biztosított a Williams csapatnak, ezzel lényegesen növelve a márka ismertségét. A másik ugyancsak sporttal kapcsolatos, a Lenovo leszállította és letesztelte szimulációs módban a 2008-as pekingi olimpia teljes informatikai infrastruktúráját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.