Hirdetés
. Hirdetés

Új mérföldkő a mobil számlafizetésben

|

Külön fejlesztés nélkül nyomtathatnak QR kódot számláikra a Számlázz.hu felhasználói köszönhetően a MasterCard Mobile-lal kötött együttműködésnek.

Hirdetés

A másfél éve elérhető MasterCard Mobile szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb megoldás a QR kódos számlafizetés: a kód lefotózásával, bármikor, bárhonnan, biztonságosan befizethetőek a számlák. A MasterCard Mobile a Számlázz.hu és a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) együttműködésének köszönhetően mostantól 7000 vállalkozás lesz képes QR kódos számlák kiállítására.

 

A Számlázz.hu online számlázó rendszer felhasználói hiteles papír vagy elektronikus számlát állíthatnak ki. A közös fejlesztés eredményeként mostantól a Számlázz.hu-t használó vállalkozásnak – egy egyszerű elfogadói szerződés megkötésével – elérhetővé válik, hogy a kiállított számláikra MasterCard Mobile QR kód kerüljön. Így a kis- és középvállalkozások fejlesztés, beruházás nélkül képesek MasterCard Mobile-lal kifizethető számlák kibocsátására. A megoldás további előnye, hogy a számla kibocsátója a Számlázz.hu felületén keresztül azonnal értesülhet arról, ha ügyfele kifizette a számlát a mobilfizetési alkalmazással.

A QR kódos fizetés elsőként 2011 októberében, a Telekom előfizetői részére vált elérhetővé, azóta több szolgáltató és közművállalat is csatlakozott a szolgáltatáshoz.

"A SzEK.org fontosnak tartja, hogy katalizátor szerepet töltsön be az e-kereskedelem fejlődését szolgáló együttműködések kialakításában. Első lépésként az egyesület tagjainak tettük lehetővé, hogy a tagdíjat, sőt már a konferenciáink részvételi díját is tudják rendezni okostelefonról a MasterCard Mobile használatával” – mondta Kis Ervin Egon, a SzEK.org elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.