Hirdetés
. Hirdetés

Új modellek a Samsung mobiltelefon-kínálatában

|

A dél-koreai Samsung Electronics bemutatta az észak-amerikai piac legvékonyabb mobiltelefonját, ami a jelenlegi kedvenc Motorola Razr készülék méltó ellenfelévé válhat.

Hirdetés

A T509-es modell 9,3 milliméteres "keskenységgel" rendelkezik, s így nem sokkal bár, de mégiscsak vékonyabb az eddigi csúcstartó, 11,5 mm-es Motorola Slvr-nél. A héten kezdődő CTIA Wireless vezetéknélküli technológiákat bemutató kiállításon a nagyobb gyártók mind képviseltetik magukat. A fenti telefon mellett a Samsung is több készülékkel érkezett Las Vegasba.

A mobiltelefon iparág világviszonylatban harmadik helyén álló Samsung reményei szerint az új telefonnal meglovagolhatják a most annyira divatos vékony telefonok sikereit. Várhatóan még a második negyedévben piacra is dobják a készüléket, amelyen egyébként természetesen kamera, és például Bluetooth port is található.

Emellett bemutatták az első, Egyesült Államok piacára szánt HSDPA alapú mobilt is, a XZ20-at. Ez egy olyan, gyors vezetéknélküli adatátviteli technológia, amely lehetővé teszi zenék, videók, vagy akár hosszabb filmek folyamatos továbbítását a készülékre. A szintén most bemutatott T709 legfőbb különlegessége, hogy képes a mobilhálózatból irányuló hívásokat Wi-Fi hálózatba továbbítani. Ezt tetézték a T719-es modellel, amely teljes QWERTY kiosztású billentyűzettel rendelkezik, megkönnyítve ezzel például az e-mail írást, amit főként az üzleti felhasználók értékelnek majd.

Az új telefonok várhatóan mind még nyár előtt piacra kerülhetnek, 99 és 250 dollár közötti áron. A Samsung jelenleg 12,7%-ot birtokol a globális mobiltelefon piacból. Tavaly összesen 103,8 millió készüléket sikerült értékesíteniük, míg a második helyen álló Motorola 144,9 milliót adott el, főként Észak-Amerikában. Az ő részesedésük 17,7%, ami az első helyen álló Nokia 32,5%-os részesedéséhez képest akár elenyészőnek is nevezhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.