Hirdetés
. Hirdetés

Új módszer a lerokkant Windows 10 felélesztésére

|

A Microsoft egy felhő alapú megoldás tesztelését kezdte meg. A technika arra hasonlít, amit az Apple használ a macOS-nél.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft azt tervezi, hogy továbbfejleszti a Windows 10 PC-k frissítésének és újratelepítésének módszerét.

A cég bejelentette, hogy egy új, felhő alapú letöltési lehetőséget tesztel, amely segít feléleszteni a Windows 10-et, ha valamilyen hardverhiba, vagy egyéb ok miatt szükségessé válik a rendszer újratelepítése.

A megoldás hasonló lesz ahhoz a technikához, amit az Apple alkalmaz a macOS-nél, és ami lehetővé teszi a rendszer újratelepítését egy felhőből letöltött példány alapján. Egyébként maga a Microsoft is használ már valami hasonlót a Surface termékcsaládjánál, hol szintén van felhő alapú újratelepítési opció.

A jelenlegi windowsos helyreállító eszközök általában az operációs rendszer egy elkülönült partíción megőrzött példányára, illetve valamilyen USB eszközre épülnek.

Az új szolgáltatás a Microsoft  Windows Lite fejlesztéséhez is kapcsolódik: a lecsontozott Windows-változat USB eszközök csatlakoztatása nélküli helyreállítása igencsak jól jöhet a Windows Lite-ot futtató gépeken.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.