Hirdetés
. Hirdetés

Új pénzügyi vezérigazgató-helyettes a Telenornál

|

Anders Bade lesz a Telenor új pénzügyi vezérigazgató-helyettese. A szakember 2010 óta dolgozik a Telenor Csoportnak, magyarországi megbízatása 2011. december 1-jén kezdődik.

Hirdetés

Anders Bade Telenor pénzügyi vezérigazgató-helyettes
Anders Bade Telenor pénzügyi vezérigazgató-helyettes
2011. december elsejétől Anders Bade tölti be a Telenor Magyarország Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztját. Bade a távozó Fridtjof Rustent váltja, aki a Telenor Csoporton belül néz majd új kihívások elé. Fridtjof Rusten több mint négy évet töltött el vezetői pozíciókban a Telenor Magyarországnál: 2007-ben kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként érkezett a magyar leányvállalathoz, 2009-től pedig pénzügyi vezérigazgató-helyettes volt.

„A folyamatosság fenntartása és a feladatok kellő időben történő átadása érdekében döntöttük úgy, hogy a távozó Fridtjof Rusten utódját már most kinevezzük." - mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója - „Nagyon örülök, hogy Anders Bade személyében vállalatunk pénzügyi részlegének vezetésével egy olyan szakembert bízhattunk meg, aki amellett, hogy már ismeri a telekommunikációs piacot és a Telenort, széleskörű tapasztalatokkal és stratégiai szemléletmóddal is rendelkezik."

Anders Bade tanácsadóként kezdte pályáját a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél. 2003-tól a Save the Children Norway gyermekvédelmi szervezetnél dolgozott, ahol 7 év alatt pénzügyi igazgatói, operatív igazgatói és ügyvezetőigazgató-helyettesi pozíciókat töltött be. 2010 óta vezeti a Telenor ASA stratégiai osztályát.

A Telenor Magyarország Zrt. december 1-jén munkába álló pénzügyi vezérigazgató-helyettese Norvégiában a Norwegian University of Science and Technology egyetemen szerzett diplomát ipari közgazdaságtan mesterszakon. A nős szakember felsőfokon beszél angolul, társalgási szinten pedig németül és spanyolul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.