Hirdetés
. Hirdetés

Új processzorok az AMD-től

|

Az AMD szerint az új A-sorozatú Fusion lapkák a számítógépes videó élményt erősítik. A HP máris 11 új AMD chipes gépet jelentett be.

Hirdetés

 

AMD
AMD

Az AMD most bejelentett A-sorozatú Fusion négymagos chipjeiben egy dedikált lapka foglalkozik a videó kódolással és dekódolással. Ezért ezek a chipek erősek a videó lejátszás, szerkesztés, képszerkesztés, játszás területén. Az első Fusion chipeket az AMD már korábban bejelentette, azok gyengébbek, kétmagosak és a netbookok, könnyedebb laptopok számára készültek.

A Hewlett-Packard máris ismertette, hogy hamarosan 11 olyan laptopot dob a piacra, melyeket az AMD új lapkáival szerelt fel, az árak 449 és 699 dollár között mozognak majd. Az AMD szerint a Lenovo, Acer és Dell is beépítik az új chipeket gépeikbe.

Az Intel Oak Trail processzorával szerelt táblagépeket nemrég kezdték el forgalmazni. Az Oak Trail táblák első működő prototípusait januárban, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatták be a gyártók. A chip hivatalosan áprilisban került forgalomba; a Computex trade show-n számos cég - köztük az Acer és a Toshiba - is bemutatta a maga, az Intel konfigurációjára épülő táblagépét.

Az IDC legutóbbi jelentése szerint 2011 első negyedévében 7,4 százalékkal bővült a processzor piac, 2010 hasonló időszakához viszonyítva. A becslések szerint a teljes processzor piac 2011-ben 10,3 százalékkal bővül és értékben eléri a 43  milliárd dollárt.

2011 első negyedévében a processzor piac vezetője továbbra is az Intel 80,8 százalékos piaci részesedéssel, az AMD a második 18,9 százalékkal, a VIA Technologies pedig harmadik 0,2 százalékkal - az arányok 2010 utolsó negyedéve óta nem változtak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.