Hirdetés
. Hirdetés

Új RealSense arcfelismerő kamerával segíti az azonosítást az Intel

|

Az Intel bejelentette közvetlenül a felhasználói eszközökön futó arcfelismerő kamerarendszerét. A megoldás révén olyan eszközök kaphatnak egy újabb hitelesítési szintet, mint a bankkártya-terminálok, bankautomaták vagy kioszkok.

Hirdetés

Tovább bővült az Intel RealSense 3D kameracsaládja, amely magasabb szintre emeli az arcfelismerésen alapuló személyazonosítást. A frissen bejelentett RealSense ID kamerarendszer nem áll másból, mint a már jól ismert RealSense-es mélységérzékelő szenzorok és egy speciális neurális háló kombinációjának alkalmazásából, amely így már a kiskereskedelmi felhasználói azonosításban részt vevő eszközökön is lehetővé teszi az arcfelismerés alapján végzett hitelesítést.

A RealSense ID a 2014-ben bemutatott RealSense 3D technológián alapul, amelynek fő eleme gyakorlatilag egy 3D-s kamera, amely képes mélységében érzékelni a teret, ezáltal lehetőséget ad arckifejezések vagy akár gesztusok olvasására is, a továbbfejlesztett csomagban pedig megkönnyíti az arcfelismerés alkalmazását többek között a kiskereskedelemben, vagy egyéb biztonsági ellenőrzést igénylő megoldásokban.

Miközben az arcfelismerő rendszereket egyre több kritika éri, leginkább a magánélet megsértésével kapcsolatban, a gyártó úgy próbálta kikerülni az orwelli vádakat, hogy leszögezte: a RealSense ID kifejezetten a felhasználó védelmét szolgálja és tiszteletben tartja a magánéletét.

Az Intel szerint arról is gondoskodtak, hogy a rendszert ne lehessen átverni fényképek, videók vagy maszkok használatával, melynek jelenlegi hibaaránya egy az egymillióhoz. Az adatokat helyben dolgozza fel és azonnal titkosítja. Sőt, nem szkennel le bárkit a rendszer automatikusan, csak ha ahhoz hozzájárult a felhasználó. Ezáltal arra a közkeletű félelemre is választ ad az új megoldás, hogy az így rögzített felhasználói adatokkal, tehát konkrétan az arc részleteivel nem élhet vissza semmilyen illetéktelen fél, és nem juthatnak ki mások által is értelmezhető információk a rendszerből.

A RealSense ID kamerarendszer megjelenése az első negyedévben várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.