Hirdetés
. Hirdetés

Új székházba költözik a Telekom

|

Megszületett a megállapodás az új irodaépületről.

Hirdetés

A Magyar Telekom átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal, az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti irodaingatlanjainak eladásáról. A tervek szerint a vállalat 2018 második félévében fog beköltözni a teljes mértékben az ország vezető távközlési szolgáltatójának igényeire szabott, XXI. századi követelményeknek megfelelő új működési központjába. Az új székház központi elhelyezkedésének, energiatakarékos berendezéseinek és egészséges munkakörnyezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz.

Hirdetés

Az új Telekom székház az ország legmodernebb irodaházaként, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos, fenntarthatósági szempontokon alapuló tervezéssel és építkezéssel valósul meg. Ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben realizálódó irodafejlesztési projektje, amely városképileg kiemelt helyszínének köszönhetően a főváros kapujának tekinthető a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányából. Az építési munkálatok előreláthatólag 2015 negyedik negyedévében kezdődnek meg.

A tervek szerint a Telekom és a T-Systems Magyarország Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része ebbe az épületbe költözik, ami tovább erősíti a belső szinergiák kihasználását. A tervezők teljes mértékben a Telekom igényeihez igazítják a Budapest IX. kerületi, Könyves Kálmán körút 34-36. alatti telken felépítendő, XXI. századi építészeti arculatú irodaházat, amelyet hosszú távon vesz bérbe a cég. Ennek megfelelően a belső tereket úgy alakítják ki, hogy azokat a legkorszerűbb és leginnovatívabb humán erőforrás-menedzsment és informatikai trendek alapján lehessen berendezni. Ennek köszönhetően a társaság kiemelkedő színvonalú és egészséges munkahelyi környezetet biztosíthat munkatársai számára.

A Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan portfólióját. A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő beköltözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek szokásos optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlan értékesítésére kerülhet még sor. A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel 60 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét.

 

A Telekom a három fő budapesti irodaépület értékesítése során a jelenlegi tervek szerint 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénz bevételt realizál. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan kb. 4 milliárd forint nyereségre tesz szert. A hatékony munkavégzést támogató, innovatív irodai munkakörnyezeten túlmenően a társaság ingatlanüzemeltetési költségei számottevően csökkenni fognak. A szerződés az előfeltételek teljesítését követően, a tervek szerint 2015 negyedik negyedévében léphet hatályba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.