Hirdetés
. Hirdetés

Új trükkel kíméli idegeinket az októberi Windows 10 frissítés

|

A Microsoft a telepítési folyamat során szeretné kiküszöbölni a fölösleges és bosszantó újraindításokat, ezért a következő Windows 10 egy újfajta, prediktív modellt alkalmaz a frissítés levezényléséhez.

Hirdetés

Hirdetés

Végső fejlesztői fázisba lépett a Windows 10 October 2018 Update (változatszám: 1809) , amelynek megjelenése a jövő hónapban várható, és a Microsoft teljes figyelmét a hibák kijavításának, illetve a teljesítmény finomhangolásának szenteli.

Ez más szavakkal azt jelenti, hogy a mostanában kiadott betekintő változatok már nem a szolgáltatások bővítésére koncentrálnak, hanem a nyilvános megjelenésre igyekeznek előkészíteni a rendszert.

Mindezek alapján látható, hogy Windows 10 v. 1809 számos fontos újdonságot tartalmaz majd, köztük egy felhő alapú vágólapot és egy sötét témát az Intézőhöz, ugyanakkor a fejlesztő az általános felhasználói élményt is javítani akarja.

Az egyik ilyen központi kérdés maga a frissítési folyamat, amely évek óta talán a legnagyobb fejfájást okozza, és nem csak az operációs rendszer legújabb változatában, hanem a megelőző verzióknál is.

Régebben a Windows frissítések rendszeresen félbeszakították a felhasználó munkáját erőszakos újraindítási kérésekkel, és a Microsoft néhány év óta szívósan dolgozik azon, hogy kevésbé tolakodóvá tegye ezt a folyamatot.

Az  áprilisi Windows 10 frissítés (v. 1803) egyik fő célja az volt, hogy a felhasználónak, illetve a számítógépének minél kevesebb időt kelljen offline tölteni a telepítési folyamat befejezéséhez, és a telepítés minél nagyobb részét végezze el a szoftver online állapotban.

Ez úgy tud megvalósulni, hogy az újindítási kérés előtt a Windows 10 több időt fordít az előkészítésre, és csak a legfontosabb munkarészeket indítja offline módban.

Az októberi frissítés még tovább megy ezen az úton. A Microsoft a gépi tanulást és más korszerű szoftvettechnológiákat is igyénybe vett, hogy elkerülje a fölösleges újraindításokat.

Az új rendszer egy újfajta, prediktív frissítési modellt alkalmaz, amely megjósolja és meghatározza a frissítés telepítési munkálatainak befejezése számára a legkedvezőbb időpontot. Ehhez többek köz olyan adatokat fesz figyelembe, mint a frissítés mérete és a rendszer konfigurációja.

A Microsoft szerint a rendszer meglehetősen pontos, és a későbbi frissítésekben még tovább tökéletesítenek rajta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.