Hirdetés
. Hirdetés

Új varázslatra készül a Chrome

|

A Google a QR-kódokat is munkára fogja annak érdekében, hogy gyorsan és egyszerűen tudjunk hivatkozásokat küldeni PC-ről mobilra.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy olyan technikán dolgozik, amelynek segítségével az asztali gépünkről újszerű módon küldhetnénk a mobilra webhelyeket.

A technika egy gyors QR-generátoron alapul. A Google azt akarja elérni, hogy a Chrome felhasználói igény esetén minden specifikus oldalhoz generáljon egy QR-kódot, ami az oldalra röpíti a mobilt, ha az a kamerájával beszkenneli a kódot.

A szolgáltatás egy korai változata már része a böngészőnek, de jelenleg még nem működik.

A jó hír az, hogy a Google nem csak azoknak akarja használhatóbbá tenni a QR-kódot, akik gyorsan be akarnak tölteni a mobiljukon egy oldalt, hanem azoknak is, akik e-mailben vagy csevegő programban szeretnék továbbítani az oldal kódját.

A QR-kód generálásának lehetősége a Chrome menüjébe kerülhet, de jó esély van rá, hogy az oldal helyi menüjébe is beépül.

A QR kódgenerátor a Windows mellett más asztali platformokon, így Macen, Linuxon és ChromeOS-en is meg fog jelenni, és az újfajta megosztási módszer androidos, illetve iPhone mobilok egyaránt használhatják majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.