Hirdetés
. Hirdetés

Újabb formátumháború készül?

|

Nagy kérdés, hogy a gyártók a következő generációs monitorok esetében a HDMI-t vagy a DisplayPortot részesítik előnyben.

Hirdetés

A számítógépek világában mindig is nagy figyelmet kaptak a formátumháborúk, amelyekből nem jöhet ki minden fél győztesen. A HD DVD az elmúlt hónapokban például végleg elbukott a Blu-ray-jel szemben. Azonban hamarosan újabb rivalizálás veheti kezdetét a piacon: HDMI vagy DisplayPort legyen a jövő monitorain? Anno még a megszokott, kék színű VGA-kábellel csatlakoztattuk monitorunkat a PC videokártyájához, később pedig jött a nagyobb, szélesebb, fehér színű csatlakozó, a DVI-szabvány. Amennyiben a felhasználók ezt választották, a digitális kimenet előnyeit élvezhették, és sokkalta szebb képet figyelhettek a kijelzőjükön.

A DVI korszaka azonban, úgy tűnik, véget ért, és elérkezett az idő, hogy felváltsa az utód. De melyik? A DisplayPortról már 2005-ben is hallhattunk, azóta pedig több videókártyáról is kiderült, hogy rendelkezik majd ilyen kimenettel. A nagy rivális azonban az a HDMI, amely gyakorlatilag minden HDTV-n ott van. A számítógépiparban nagyon igyekeznek, hogy a HDMI legyen a következőgenerációs monitorok sztenderd interfésze. Egyes vállalatoknak - például a Dellnek - azonban eszük ágában sincs készülékenként 4 cent jogdíjat fizetni a csatoló beépítése miatt, ezért a díjmentes ellenfelet támogatják, vagyis a DisplayPortot.

Az esélyekről ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.