Hirdetés
. Hirdetés

Újabb hasznos funkcióval bővül a Windows 10

|

A nagyméretű alkalmazások esetében egyenként megválaszthatják majd a felhasználók, hogy melyik meghajtóra telepítik a programot.

Hirdetés

Ha alkalmazásokat töltünk le a Windows Áruházból a Windows 10 operációs rendszerbe, jelenleg két megoldás közül választhatunk: vagy a Windowsnak otthont adó lemezpartícióba telepítjük az összes appot, vagy egy másik meghajtóra. A július végén esedékes évfordulós frissítésnél azonban már nem ez lesz a helyzet a nagyméretű alkalmazások, például a windowsos játékok esetében.

A Windows 10 tesztprogramjában résztvevők beszámolója szerint a legújabb Windows 10 bétaváltozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nagyméretű alkalmazások esetében egyenként választhassák meg, hogy hova települjön egy app. A mellékelt képen - amely egy Reddit felhasználótól származik - egy olyan Windows Áruházbeli telepítési párbeszédablak látható, amelyen a rendszer azt kéri a felhasználótól németül, hogy válasszon egy olyan meghajtót, amelyen legalább 26,83 gigabájtnyi szabad lemezterület található. Így a felhasználó döntheti el, hogy a rendszerben lévő meghajtók közül melyikre telepíti az alkalmazást.

 

Egyelőre nem világos, hogy mikor adták hozzá az új funkciót az operációs rendszerhez, a Neowin szerint már az 14361-es 14366-os buildekben is benne volt. És mivel a Microsoft nem tett róla említést, nem lehet csodálkozni azon, hogy mind ez ideig észrevétlen maradt. Valószínűleg egy szerver oldali szolgáltatás az, hogy az egyes alkalmazások telepítésekor külön-külön választható meg a telepítés helye, ami esetleg arra utalhat, hogy a Microsoft csak nemrégiben kapcsolta be azt. Ugyanakkor az észrevétlenségnek az is lehet az oka, hogy minden bizonnyal kevesen töltenek le és telepítenek nagyméretű játékokat a Windows 10 tesztváltozataira, mivel az operációs rendszer bétaverziói általában nem túl stabilak és sok bennük a hiba. Ráadásul a PC-játékok kedvelői közül sokan inkább a bevált disztribúciós platformokat (Steam, GOG) választják a Windows Áruház helyett.

Természetesen nem csak játékok lehetnek nagyméretűek a Windows áruház appjai között, így az új telepítési funkciónak az összes felhasználó jó hasznát veheti, és segíthet sokkal vonzóbbá tenni a Windows 10-et a játékosok számára. Ez a Microsoft stratégiájának kulcseleme, mivel a szoftvergyártó nagyobb szeletet szeretne kihasítani a PC-játékok piacából az Xbox Play Anywhere programmal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.