Hirdetés
. Hirdetés

Újabb kínai vasfüggöny: két évig nincs VOIP hívás

|

Kínában a technikai fejlődés sokszor még mindig a politika alárendeltje. Az ország egy igen drasztikus lépésre szánta el magát: vezetékes telefonhálózatának védelme érdekében a kormány egyszerűen betiltotta az ingyenes internetes telefonszolgáltatásokat, legalább két évre.

Hirdetés

Wang Leilei, a Tom Online kínai internetes portálcsoport vezetője úgy nyilatkozott, hogy Kína nem kíván semmilyen számítógépről telefonhálózatra irányuló engedélyt kiadni 2008-ig. A Tom Online egyébként vegyesvállalattal rendelkezik a luxemburgi székhelyű Skype telefonszolgáltatóval.

A kormány nem ad ki VoIP licenszeket 2008-ig. Ez leginkább a Skype számára lehet rossz hír: még tavaly megkezdték ugyanis a tárgyalásokat a nagyobb kínai távközlési vállalatokkal, hogy abban a régióban is elindíthassák SkypeOut nevű telefonos szolgáltatásukat.

Wang, akinek vállalatát Hong Kong leggazdagabb üzletembere, Li Ka-Shing birtokolja, úgy véli, hogy e döntés nem olyan fontos, mint amilyennek beállítják. "A stratégiánk az előfizetői bázisunk folyamatos növekedésre épül. Minél nagyobb ez a szám, annál többre vagyunk képesek. A SkypeOut-ból esetlegesen érkező profit nem számottevő, ezért nem is ölünk bele semennyit." - mondta.

A Skype jelenleg piacvezető a VoIP terén, egyre növekvő előfizetői számmal rendelkeznek, akiknek szokatlanul olcsó percdíjakon vagy legtöbbször ingyen tesznek lehetővé telefonhívásokat internetes kapcsolaton keresztül. A China Telecom egyszerűen illegálisnak nevezte a Skype által nyújtott szolgáltatásokat, és már a múlt évben nyílt hadjáratot hirdetett ellene, hogy azokat a lehető legszélesebb körben elérhetetlenné tegye. A Verso Technologies ezt követően bejelentette, hogy egy meg nem nevezett kínai távközlési vállalat részére olyan szoftveres megoldásokat adott el, amelyek lehetővé teszik a VoIP blokkolását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.