Hirdetés
. Hirdetés

Újabb meglepetés a Xiaomitól

|

A Xiaomi Mi CC10 állítólag 120-szoros nagyítású zoomot kap. Ezzel fölényesen veri az eddigi bajnok Samsung Galaxy S20-at, amelyik csak százszoros nagyítást tud.

Hirdetés

Az okostelefon-gyártók korábban a kamerák megapixeleivel igyekeztek egymást felülmúlni, újabban viszont a teleobjektíves és zoomolási lehetőségekkel licitálnak egymásra. Ebbe a sorba illik a Xiaomi, amelyik a jól értesült Xiaomishka blog szerint egy 120-szoros zoommal ellátott mobillal igyekszik lépéselőnybe kerülni az okostelefonos mezőnyben.

Hirdetés

Az új telefon állítólag az Mi CC10 sorozat része lesz, és még 2020-ban megjelenik. A kamera a tavalyi modellekben is kulcselem volt, és nincs ez másként az idén sem.

Bár a Mi CC sorozat darabjai nem mindig kerülnek világforgalmazásra, a 2019-es Mi CC9 Pro kivétel volt ez alól, és jó esély van rá, hogy a rövidesen megjelenő szuperzoomos Mi CC10 is eljut a világ sok régiójába.

A legizgalmasabb rész természetesen a 120-szoros digitális zoom, amely a Samsung és a Huawei csúcsmodeljeit is veri ezen a téren. Egyelőre nem világos, hogy ezt az irtózatos nagyítást teleobjektívvel érik-e el, vagy valamilyen más megoldást alkalmaznak. Annyi mindenesetre biztos, hogy a zoomban periszkópos kialakítás biztosítja a lencsék közötti távolságot.

A Samsung Galaxy S20 Ultra százszoros zoomot tartalmaz, és ezzel jelenleg ő a csúcstartó a széleskörűen hozzáférhető mobilok közül. Ha a Xiaomi Mi CC10 tényleg eléri a 120-szoros nagyítást, ő lehet az új bajnok.

A mobilról még annyit tudni, hogy a Snapdragon 768-ra épül majd, és elsődleges kamerája állítólag 108 megapixeles lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.