Hirdetés
. Hirdetés

Újabb rekord előtt a Windows 10!

|

A Microsoft operációs rendszere rövidsen meghódítja az PC-k felét.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10  néhány hónapja utolérte, majd lehagyta a Windows 7-et, és most a legjobb úton halad afelé, hogy elérje az 50 százalékos felhasználói arányt.

A StatCounter adatai szerint ez rövidesen bekövetkezik, ugyanis az operációs rendszer térhódítása - jórészt az őszi frissítésnek köszönhetően - februárban is folytatódott.

A Windows 10 jelenleg a PC-k 43,54 százalékán fut, míg a Windows 7 41,55 százalékon. A többi Windows változat hónapról hónapra veszít felhasználói táborából, a Windows 8.1 például már csak a gépek 8,53 százalékát uralja. 

A Windows 10 lendületes térhódításán kívül a Microsoft annak is örülhet, hogy a Windows 7 apadása a jelek szerint gyorsul, és a 2009-ben kiadott operációs rendszer bázisa a januári 42,78 százalékról februárban 41,59 százalékra esett, ami harminc nap alatt 1,19 százalékos csökkenést jelent.

A Windows 7 támogatása 2020 januárjában megszűnik, ezért a Microsoft számára elsőrendű cél, hogy minél hamarabb minél több felhasználót tereljen át a Windows 10-re.

Úgy tűnik, a stratégia működik!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.