Hirdetés
. Hirdetés

Újabb szoftverfrissítés a Kindle Fire-ön

|

Öt hét alatt ez a második update - de a Kindle Fire még így is nagyon kelendő.

Hirdetés

Hiába dobta az Amazon még a karácsonyi szezon előtt a piacra új táblagépét, a gépezetbe csúszott néhány homokszem. A nagyjából két héttel ezelőtt a New York Times-nak adott információ - mely szerint a könyváruház hamarosan orvosolja a problémát - helytállónak bizonyult - a szoftverfrissítés már elérhető. Öt hét alatt ez már a második update.

Vissza a feladónak

Sok panasz van a Kindle Fire-re: nincs külső hangerőszabályzója, lassan töltődnek be a weboldalak, nincs normális privacy-védelem (vagyis nem lehet elrejteni a history-t más felhasználók elől), nem működik rendeltetésszerűen az érintőképernyő, és ha nem figyelünk oda, nagyon könnyű véletlenül kikapcsolni, és hiányzik belőle a szülők számára felbecsülhetetlen értékű szülői felügyelet. A morcosabb vásárlók nem is vacakoltak sokat, rengetegen voltak, akik egyszerűen csak visszaküldték vadiúj szerzeményüket.

Probléma megoldva?

A szerdán kiadott frissítés, a 6.2.1-es update elvileg megoldást nyújt majd a fenti gondokra. Az Amazon honlapján megjelent közlemény szerint javult a teljesítmény, és az érintőképernyő navigációs érzékenységével sem lesznek már problémák. A szülői felügyeletet illető problémákon is dolgoztak a fejlesztők: a kezdőoldalon csak azok az elemek jelennek meg ezután, amit a felhasználó (pontosabban a szülő) akar, emellett a Wi-Fi kapcsolat jelszóval lezárható, így nem szaladhat meg a netes számla olyan könnyen.

Nem tudni miért, de a hardveres problémákat most kihagyta a szórásból az Amazon. Akinek gondja volt azzal, hogy nincs külső hangerőszabályzó, vagy akinél a legváratlanabb időpontokban kapcsolt ki a készülék, mert véletlenül megint megnyomta a ki-be kapcsolót, az továbbra is kénytelen együtt élni a Kindle Fire hardveres gyerekbetegségeivel.

Az Amazon ma frissítette a Kindle App Store iOS-ét is: az operációs rendszer más-más verziókban tölthető le iPadra, iPhone-ra, vagy iPod Touch-ra. A könyvóriás ezzel a frissítéssel megkönnyítette a Send-to-Kindle szolgáltatás elérését és használatát: egy készülék megvásárlásával a Send-to-Kindle e-mail cím közvetlenül az Amazonhoz rendelődik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.