Hirdetés
. Hirdetés

Újabb változás a Windows 10-ben, a Windows 7 régi felhasználói nem fognak örülni neki

|

A Microsoft folytatja a Vezérlőpult elsorvasztását. A belátható jövőben teljesen eltűnhet az operációs rendszerből ez a modul, amit a Windows 7 felhasználói annyira megszoktak.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Microsoft a klasszikus Vezérlőpult visszavonására készül, és a jelek szerint a szoftveróriás végre valóban rászánta magát erre a lépésre. A legutóbbi Windows 10 funkciófrissítésben néhány elem már átkerült a Vezérlőpultról a Gépházba, vagyis megkezdődött a régi Windows-összetevő elsorvasztása, most pedig a Microsoft még tovább lép ezen az úton.

Hirdetés

A Windows Vezérlőpultra irányuló hivatkozások immár nem a megszokott oldalakon nyílnak meg, hanem a Gépházba irányítják át a felhasználót, és a külső appok, illetve az Intézőben található shortcutok, amelyek korábban a Vezérlőpultra irányultak, most már szintén a Gépházba vezetnek el.

A Vezérlőpult kivégzése a legtöbb felhasználót ugyan nem sújtja le, de azok, akik a Windows 7-ről váltottak a Windows 10-re, aligha örülnek neki. Korábban a Vezérlőpult volt a Windows általános beállítási helye, és a Windows 7 régi felhasználói nagyon megszokták. Ők többnyire a Windows 7 támogatásának januári megszűnése miatt, kényszerűségből álltak át a Windows 10-re, és ez az újabb váltás most még jobban megnehezíti az életüket.

Ugyanakkor a Microsoft igyekszik minél zökkenőmentesebbé tenni az átállást, ezért egyelőre még nem tüntette el teljesen a Vezérlőpultot. A felhasználók átirányításával lépésről lépésre szoktatja rá a felhasználókat a hiányra, de előbb-utóbb mindenképpen törölni fogja a Windows 10-ből ezt a lejárt szavatosságú elemet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.