Hirdetés
. Hirdetés

Újdonságok az Androidban

|

A Google a biometrikus hitelesítés továbbfejlesztésével teszi még biztonságosabbá a következő kiadást, az Android P-t.

Hirdetés

Hirdetés

A biometrikus azonosítás (ujjlenyomat-leolvasás, arcfelismerés stb.) egyre népszerűbb a mobilfelhasználók között, és a Google is nagy fantáziát lát benne. A következő Android-kiadást, a valamikor a nyáron megjelenő Android P-t ezért egy minden eddiginél fejlettebb, és nehezebben kijátszható biometrikus azonosító rendszerrel fogja felszerelni.

Az Android 8.1 Oreo-ban Google négy, gépi tanuláson alapuló módszert használ a biztonság növelése érdekében. Az Android P új szintre lép, ugyanis a gyenge biometrikáknál meg fogja követelni, hogy a felhasználó újra beírjon egy jelszót, PIN-t, vagy erős biometrikával oldja fel az eszköz lezárását, amennyiben négy órán keresztül nem használta. Sőt, a fizetések és hasonló tranzakciók megerősítéséhez egyáltalán nem engedi meg a gyenge biometrikák használatát.

A Google emellett egy új API-t is bejelentett az alkalmazás-fejleszőtk számára. A BiometricPrompt API lehetővé teszi a biometrius azonosítás beépítését az appokba, azonban az erős megoldásokra helyezi a hangsúlyt, ésa  gyenge biometrikákat nem fogja támogatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.