Hirdetés
. Hirdetés

Újdonságok az Opera 9 második bétájában

|

Az Opera Labs oldalról már letölthető az Opera 9 böngésző második előzetese. A beta 1-hez képest további finomságokat ígérnek a fejlesztők.

Hirdetés

A Labs.Opera.com weboldalon érhető el az új kettes béta, mely további apróságokkal bővíti ki a már egyébként is gazdag felszereltségű első betekintő változatot.

A felturbózott böngésző legfontosabb tulajdonságának a fejlesztők azokat a kiegészítő programocskákat - más néven widgeteket - tartják, amelyek megkönnyíthetik vagy meggyorsíthatják a böngészést és kényelmi szolgáltatásokat nyújthatnak, ilyen például egy böngészőbe "építhető" óra vagy navigációs segédek. Ráadásul bárki gyárthat widgeteket alapszintű JavaScript, CSS és HTML tudással, melyet aztán ugyanúgy felhasználhat a böngészőben.

Ezen felül az új béta újdonsága a böngészőbe épített BitTorrent kiegészítő is, mellyel a több szálú torrent letöltéseket a böngészőn belülről kezelhetjük, külső torrent alkalmazás elindítása nélkül.

Az első Technology Preview változatot is bizakodva fogadta a szakma, hiszen a böngésző azonosításának fejlesztése és szigorúbb biztonsági funkciók mellett beépült az Atom 1.0, XSLT 1.0, XPath 1.0, Web Forms 2.0, Canvas 2D, és xml:id támogatás is - valószínűleg a további fejlesztések is megnyerik a közönség tetszését. A végleges verzió megjelenéséről azonban még nincs hivatalos információ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.