Hirdetés
. Hirdetés

Újra leállt az Ügyfélkapu

|

Bevallási határidő közepén újra bezárt az Ügyfélkapu. Így jövő kedden nagy roham várható.

Hirdetés

A bevallási határidő közepén ismét elérhetetlenné vált az Ügyfélkapu. Jelenleg a következő üzenet fogadja az oldalra tévedőket. Jelenleg még nem lehet tudni, hogy pontosan mi is a leállás oka.

 

 

ugyfelkapu.jpg


Az Indexnek nyilatkozva a MeH sem tudott erről bővebb tájékoztatást adni, így jelenleg "szakértők bevonásával próbálják kezelni a helyzetet".

Az ügy azért is kínos, mert a május 30-i társasági adóbevallás és az éves beszámoló határideje, valamint a hosszú hétvége miatt nagy valószínűséggel jelenleg is többen próbálják az Ügyfélkapu szolgáltatásait igénybe venni. Így viszont már csak június 2-i munkanap marad a leadásokra, mikor az oldal nagyobb rohamra számíthat.

Az ügyfélkapunak ráadásul nem ez az első bakija. Emlékezetes, hogy február elején hackertámadás érte, amelynek a részletei a mai napig sem ismertek. Akkor több százezer adózó adati kerültek veszélybe, mikor a rendszer idegenek számára is megjelenítette a cégérzékeny adatokat.

Készül az új

Január elején jelentette be Baja Ferenc, informatikáért felelős kormánybiztos az Ügyfélkapu ötmilliárdos fejlesztését. A decemberben induló Ügyfélkapu 2-vel kapcsolatban anno Krupanics Sándor, a projektet megvalósító, állami tulajdonban lévő Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a fejlesztésekre azért van szükség, mert bár a rendszer alapelemei és szolgáltatásai megvalósultak, a meglévő rendszer még nem képes arra, hogy megfelelő üzembiztonsággal és megbízhatósággal kielégítse a folyamatosan növekvő igényeket. Ez márpedig egyre inkább bebizonyosodik.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.