Hirdetés
. Hirdetés

Újraindul a Tőzsdemágus

|

2006. szeptember 18-án újra elindul a két évvel ezelőtt egyszer már nagy sikert aratott, érdeklődők ezreit megmozgató internetes játék.

Hirdetés

Bárkiből lehet tőzsdemágus, akit egy kicsit is érdekel a pénzcsinálás művészete és rendelkezik számítógéppel, internetes kapcsolattal. A játék lényege, hogy a résztvevők 11 héten keresztül teljesen valós körülmények között a Budapesti Értéktőzsdén kereskedhető tőzsdei részvényeket, befektetési jegyeket adhatják-vehetik, illetve szándékuk szerint akár konzervatív befektetőként pénzüket, vagy annak egy részét bankbetét formájában is kamatoztathatják a tőzsdei kereskedési időben, azaz minden hétköznap 9.00 és 16.30 között.

A versenyzők a Tőzsdemágus honlapján tőzsdei oktatóanyagokat találnak, valós idejű tőzsdei adatokhoz jutnak és az aktuális kötéseket, árfolyamokat, ranglistát is nyomon követhetik. A fődíjat az a játékos nyeri majd, aki november 30-án készpénz-pozícióját tekintve a legnagyobb értékű portfolióval rendelkezik. Bár a játék szeptember 18-án kezdődik, az érdeklődők november 30-ig bármikor bekapcsolódhatnak a küzdelembe. A Tőzsdemágus játékban minden héten és minden hónapban értékes nyereményekkel díjazzák a legjobb eredményt elérő versenyzőket. A játék végén, 2006. november 30-án a fődíjat a legnagyobb pénzügyi értékű portfolióval rendelkező játékos nyeri majd.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT), az Equitas Bróker Rt. és a TeleDataCast Kft. (TDC) 2004. november 29-i indulással szervezte meg először 3 hónapos online tőzsdejátékát. A játék szervezőinek célja az volt, hogy a Tőzsdemágussal minél több érdeklődőt megtanítsanak tőzsdézni, vagyis cél a tőzsdei kereskedés és azon belül az online kereskedés népszerűsítése, ismeretterjesztés és új célcsoportok megnyerése a tőzsde, mint befektetési forma számára. Annak idején már az első napon több mint 1 000 regisztrált játékos kereskedett a virtuális parketten. 2005. február 18-án , a verseny zárásakor, 11 345 regisztrált játékos közül került ki a végső nyertes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.