Hirdetés
. Hirdetés

Ultravékony memória tabletnek, mobilnak

|

A japán Elpida Memory szerint húsz százalékkal vékonyabb, kevesebbet fogyaszt és alacsonyabb feszültségen is dolgozik az új DRAM memória.

Hirdetés

A japán Elpida Memory sajtóközleménye szerint olyan technológiát fejlesztettek ki, melynek segítségével négy rétegű, csupán 0,8 milliméter vékony DRAM csomagot tudnak legyártani - az új memória 20 százalékkal vékonyabb mint a jelenlegi 1.0 milliméteres.

A DRAM gyártó szerint a 8 gigabites csomag négy darab alacsony energiaigényű 2 gigabites DDR2-es Mobile RAM chipet tartalmaz, ami a DRAM ipar jelenlegi legvékonyabbja. Az alacsony energiaigény mellett a chip alacsony feszültségen működik. A memória gyártása a tervek szerint harmadik negyedévben kezdődik.

Az Elpida szerint a fejlesztés további fázisában 4x4 rétegű termékkel jelennek meg. A termék fejlesztésekor egy PoP (package-on-package) nevű technológiát használnak (lásd a mellékelt ábrán), melynek segítségével rétegesen egymásra helyezik az alkatrészeket, így csökkentve a végtermék méreteit.

PoP technoógia
PoP technoógia

Az Elpida egy rendkívül gyorsan fejlődő piacra szánja termékét: az IHS iSuppli júniusi jelentése szerint a tabletek DRAM igénye kilencszeresére nő 2011-ben - az iPad eladásai és a konkurens tablet termékek megjelenése miatt. Az iSuppli becslése szerint idén a tabletek 333,7 millió gigabitnyi DRAM-ot fogyasztanak majd - 2010-ben ez az adat csupán 37,3 millió volt. 2012-ben már 1,1 milliárd gigabitnél tartunk, hogy 2015-re elérjük a 5,8 milliárd gigabitet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.