Hirdetés
. Hirdetés

Uniós versenyjogot sért a médiaszabályozás

|

Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a kábeltelevíziós szolgáltatók számára ma érvényben lévő vételkörzet korlátozásokat. A mostani döntés egybevág az Informatikai és Hírközlési Minisztérium álláspontjával.

Hirdetés

A vételkörzet korlátozást az 1996. évi a rádiózásról és televíziózásról szóló I. törvény tartalmazza. A törvény eredeti előírásai szerint egy kábelszolgáltató legfeljebb az ország előfizetőinek a hatodához juttathatta el programjait. Ez a korlátozás nincs összhangban az elektronikus hírközlő hálózatok és elektronikus hírközlési szolgáltatások piacain belüli versenyről szóló 2002/77/EK irányelvvel. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium már több alkalommal tett kísérletet a felesleges korlátozás eltörlésére, a kábelpiac liberalizálására. Az év elején az informatikai tárca által a parlament elé terjesztett, a digitális műsorterjesztés szabályairól szóló törvény tervezete szintén foglalkozik a kérdéssel, és a felesleges korlátozások eltörlését tartalmazza.
A vételkörzeti korlátozások kapcsán most született brüsszeli döntés az IHM korábbi álláspontját támasztja alá. Az informatikai tárca szerint a hatályos magyar médiaszabályozás nem tart lépést a technológiai fejlődéssel, nem alkalmas a XXI. századi médiaviszonyok kezelésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.