Hirdetés
. Hirdetés

USB 3.0-ra vált a Western Digital

|

Az új, akár tízszer gyorsabb USB révén a jelenlegi leggyorsabb külső meghajtó a My Book 3.0.

Hirdetés

A világ vezető külső adattároló gyártója új, gyorsabb USB-technológia alkalmazásával megalkotta a világ jelenleg leggyorsabb külső merevlemezét, a My Book 3.0-át. Az újdonság az első eszközök között van, amelyek USB 3.0 csatlakozást használnak, mely mintegy tízszeres sebességelőnnyel bír a jelenleg elterjedt USB 2.0-hoz viszonyítva. A gyorsabb összeköttetés a meghajtó és a számítógép között lerövidíti az állományok megnyitásának, mentésének időtartamát, különösen nagy fájlok esetében.

Tekintettel arra, hogy az USB 3.0 jelenleg még csak technikai újdonság és még hónapok, évek telhetnek el globális elterjedéséig, a jelenleg 1 terabájtos kapacitással elérhető My Book 3.0 meghajtók mellé egy második generációs PCI Express sínbe szerelhető USB 3.0 adaptert is csomagol a gyártó. Hamarosan 2 terabájtos modellel is jelentkezik a cég.

Az USB 3.0 interfész akár 5 Gb/s (gigabit másodpercenként) átviteli sebességgel is működhet, ami 4,7-szer gyorsabb az USB 2.0-nál. Az új My Book 3.0 kompatibilis a USB-IF SuperSpeed USB 3.0 szabvánnyal, így más USB 3.0 és USB 2.0 és 1.1 perifériákkal párhuzamosan használható.

Az In-Stat piackutató cég 2009. szeptemberi prognózisa szerint várhatóan több mint egy milliárd USB 3.0 meghajtó kel majd el 2013-ban, ami akkor a piac 25 százalékát teszi majd ki.

Dale Pistilli, a WD marketing igazgató helyettese szerint "a vásárlók nem kell, hogy várjanak a technológiára ötleteik megvalósításához. A My Book 3.0-ban adott a teljesítmény, amire a felhasználóknak szükségük van erőforrás igényes videoszerkesztő, animációs és grafikai alkalmazásaikhoz."

A My Book 3.0 már kapható egyes kereskedőknél és a WD webshopjában. A már említett készletben (meghajtó és USB 3.0 kártya) 200 dollárért kapható, önmagában csak a meghajtó pedig 180 dollárért vásárolható meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.