Hirdetés
. Hirdetés

Üzenetküldőket támad az MSNWorm

|

Az MSNWorm.GU féreg legtöbbször az MSN Messenger azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül fertőzi meg a számítógépeket.

Hirdetés

Az MSNWorm nevű férgek családja az elmúlt időszakban folyamatosan bővült. A kártékony program legújabb, immár sokadik variánsa működési elvét tekintve tulajdonképpen semmiben sem különbözik az eddig megismert társaitól. Ennek megfelelően az MSN Messenger alkalmazás felhasználóinak körében próbál terjedni. A címjegyzékekben szereplő személyek számára olyan üzeneteket küldözget, amelyek egy hivatkozást is tartalmaznak. Amennyiben a felhasználó rákattint erre a linkre, akkor a féreghez tartozó fájl töltődik le a számítógépére.

Az MSNWorm.GU féreg a fertőzött rendszereken egy hátsó kaput nyit, amelyen keresztül fogadja a támadók parancsait. Egyes esetekben távoli szerverekhez kapcsolódik, amelyekről letölti a saját frissítéseit.

Az Isidor Biztonsági Központ szerint az MSNWorm.GU elleni védekezés leghatásosabb módja a megfelelően frissített víruskeresők használata, valamint az MSN Messenger ablakában megjelenő üzenetek, illetve az azokban szereplő hivatkozások megfontolt kezelése.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.