Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti platformszabadság?

|

A Magic Software rendszerház Platformszabadság a mobilfejlesztésben című üzleti reggelijén jártunk, ahol a vállalat bemutatta most zajló projektjét, amely meglévő üzleti platformmegoldásait terjeszti ki bármely mobilplatformra. Vajon megvalósulhat a cross-platform és cross-solution üzleti rendszer?

Hirdetés

A Magic Software Rendszerház által kifejlesztett uniPaaS (platform-as-a-service) lényege, hogy olyan eszközt ad a fejlesztők kezébe, melynek segítségével kódolás nélkül tudnak üzleti alkalmazást létrehozni platformfüggetlenül. iBolt nevű megoldásuk pedig a már használatban lévő alkalmazások integrációját teszi lehetővé szinte kompromisszummentesen: az SAP-tól a salesforce.com-on át az Oracle megoldásaiig, a Microsoft Dynamics-tól a Lotus Notes-ig bármit képes lehet összekötni bármivel, és így egységesíteni a vállalat rendszerét. A Magic technológiája középpontjában a metaadat-vezérelt, paraméterezett motor áll, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen eszköz, egyetlen logikával minden platformon elérhetővé váljon, miközben az üzleti feladatok elvégzése a célspecifikus logikának köszönhetően jelentősen gyorsabbá válik.

E technológia újabb kiterjesztését jelenti a legkülönbözőbb mobil platformok támogatása, melynek célja a teljes körű vállalati mobilizáció: A Magic technológiája platformspecifikus tudás nélkül kívánja képessé tenni a fejlesztőket arra, hogy applikációikat bármely mobilplatformra elérhetővé tegyék, miközben azok a szigorú vállalati biztonsági követelményeknek is megfelelnek.

A dolog szépséghibája, hogy a megoldás jelenleg a népszerűbb platformok közül csak BlackBerry-re és Windows Mobile-ra érhető el: Androidon a technológia csak 1.8-as verzióig élvezett támogatást, az iOS esetében pedig az Apple szigorú szabályozása okozta a fennakadást, melyet végül a két vállalat egyedi együttműködése oldott meg, így mindkét platformra fél éven belül válik elérhetővé a megoldás.
A sokféle tudású és kijelzőjű eszköz megjelenése magától értetődően veti fel a felhasználói felületek problémáját is: a Magic Software-nek állításuk szerint minden támogatott platformhoz van egyszerű megoldásuk a technológiai szinten történő konvertáláshoz, ugyanakkor a szoftver tervezésekor természetesen figyelembe kell venni az adott platform vagy eszköz sajátosságait is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.