Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti projektorteszt: Sharp PG-F255W

|

Főként előadótermekben, tárgyalókban fixen telepítve élvezhetjük előnyös oldalait a hosszú lámpaélettartamú kivetítőnek.

Hirdetés

DMD lapkára épül a Sharp PG-F255W vetítőműve, ami elég változatosan kihasználható, azaz oktatásra és HD Ready videózásra is megfelelő 1280x800 képpontos felbontással dicsekedhet.

Mind DVI-I, mind VGA portot találunk a készülék hátoldalán, utóbbihoz kimenet is van, így az előadónak nem kell mindig hátranéznie, saját képernyőjén is követheti előadását. LAN és RS232 csatlakozás áll rendelkezésre távoli menedzsmenthez.

Becsületesen a natív kontrasztarányt adja meg a gyártó, és a fényerő sem túloz, a projektor megvilágított szobában is használható akár három méteres képátlóval is, e felett érdemes mérsékelni a környezet megvilágítását. Van annyi erőtartalék a készülékben, hogy érdemes legyen ECO módban használni, amivel 3000-ről 4000 órára növelhető a lámpa élettartama. A kép a DLP technológiából adódóan éles, esetünkben teljesen a sarkokig menően. A minőség kapcsán a készülék hibájaként azt hozhatjuk fel, hogy - ahogy a prezentációs projektorok közül sok - a PG-F255W is valamelyest zöldes sárgákat produkál. Ezen teljes mértékben a Cinema üzemmód sem segít, így leginkább prezentációra és csak alkalmi mozizásra ajánljuk.

 

A függőleges trapéztorzítás manuálisan állítható. A távirányítón pár extra kényelmi funkció is helyet kapott. Kiemelhetünk egy kisebb területet úgy, hogy a kivágás kap normál fényerőt, míg a háttér félhomályban marad. Apróság, de hasznos a kávészünet funkció, ami beállított idő elteltével adja vissza a képet. Tartalmaz projektorzár funkciót, így a lopott készüléket jelszó hiányában nem tudják használatba venni. A "mobilprezentációs mindennapokban" hasznos funkció, hogy a készülék azonnal kikapcsolható.

Hazai lámpaárakat még nem kaptunk, de külföldi webshopokon 250 dollár körüli áron adják a készülékhez a lámpatestet, amely rendszeres, napi hatórás oktatási használat mellett is két-három év alatt szorulhat cserére. Kissé drága darab a Sharp PG-F255W, de erőteljes, fixen installálható, igazán prezentációbarát, előadótermekbe ideális.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.