Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti ultrabookot mutatott be a HP

|

A gyártó alig egy hónapja jelentette be, hogy mégsem építi le gyengélkedő személyi számítógép divízióját. A Personal Systems Group szerdán egy komplett laptoparzenál bemutatásával ünnepelte csodás megmenekülését.

Hirdetés

HP Folio
HP Folio

A Hewlett-Packard (HP) szerdán mutatta be első, üzleti felhasználóknak szánt ultrabookját. A HP Foliót december 7-én, kilencszáz dolláros áron dobják piacra; a cég szerint az eszköz az egyéni felhasználóknak szánt laptopok felhasználóbarát tulajdonságait egyesíti az üzleti közegben elengedhetetlen biztonsággal és rugalmassággal.

A Foliót 33,8 centiméteres képátlójú, nagy felbontású kijelzővel szerelték fel; az 1,8 centiméter vastagságú laptop másfél kilót nyom. Az eszköz a „legújabb Intel Core processzorokat" használja (a pontos konfigurációt egyelőre nem közölték), és a Windows 7 operációs rendszer számos változatát képes futtatni.

A Folio 128 gigabájtos SSD-meghajtót kapott; különlegessége a fejlett hardveres adatvédelmet szavatoló, közvetlenül az alaplapra integrált TPM (Trusted Platform Module) Embedded Security chip. A laptop a gyártó szerint egyetlen feltöltéssel kilenc órán keresztül használható.

A HP szerdai sajtótájékoztatóján egyéni felhasználóknak szánt „ultaportable" vonala legújabb tagját, a HP Pavilion dm4-et is bemutatta. Az új laptop különleges Beats Edition kiadása a HP, Dr. Dre és az Interscope Geffen A&M Records társalapító-elnöke Jimmy Iovine együttműködésében kifejlesztett Beats Audio technológiát használja.

A cég az Envy vonalat is megújította. Az Envy 15, Envy 17 és Envy 17 3D notebookokat és az azokhoz tartozó vezeték nélküli kiegészítőket december 7-től vásárolhatják meg az amerikai felhasználók.

A HP alig egy hónappal azután mutatta be új eszközeit, hogy a cég vezetői bejelenttették, mégsem számolják fel a cég személyi számítógépek, okostelefonok és tabletek fejélesztésével foglalkozó Personal Systems Group (PSG) divízióját. A vállalat korábban komolyan mérlegelte, hogy megválik a veszteséges üzletágtól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.