Hirdetés
. Hirdetés

Vádlottak: Apple, Microsoft és IBM

|

A BetNet LLC a bíróságon igyekszik elégtételt venni a programaktiválást bitorló nagy cégeken.

Hirdetés

Egy kis kelet-Texas székhelyű cég, a BetaNet LLC keresetet nyújtott be több nagy vezető szoftverfejlesztő vállalat ellen, mivel azok a vád szerint megsértették a programaktiválást leíró szabadalmukat. A vitatott elemet az 1993. június 22-én jóváhagyott szabadalom óta több nagy cég is használta, ezért a vádlottak padja igen sűrű lesz. Többek között a Microsoft, az Apple, az Adobe, a Corel, az IBM, a McAfee, az Oracle és az SAP ügyvédjeinek is meg kell jelenniük a per tárgyalása során.

 

 



Az ügyben - a szabadalmi perek többségéhez hasonlóan - ismét sok a kérdőjel. Egyrészt nem lehet tudni, hogy a perelő BetaNet LLC és a szabadalmat birtokló Tau System Corporation között pontosan milyen összefüggés van. Illetve ha valóban a sajátjuk a programaktiválás szabadalma, akkor érthetetlen, hogy a kereset benyújtásával miért vártak 16 évet. Sőt a keresőkbe beírva egyik cég weboldalát sem lehet megtalálni. Egy fontos szabadalmat birtokló informatikai vállalat esetében ezt nehéz elfogadni mindenféle sanda gyanú nélkül.

Miért éppen Texas?

Fontos megjegyezni továbbá, hogy a legtöbb botrányosnak vélt szabadalmi per majdnem mind Texasban köt ki. S ez nem a véletlen műve! A Texasi Kerületi Bíróság ugyanis híres/hírhedt szabadalmi ügyekben, hiszen általában a beadvány megfogalmazói számára dönt kedvezően. Vagyis ha valaki egy nem feltétlenül jogos követeléssel szeretne egy kisebb vagyonra szert tenni, akkor annak Texasba kell mennie, hogy esélye legyen.

 

 

 

texas_szabadalom.jpg


Ezen okok miatt jelenleg például a Microsoft és az Apple egy másik texasi szabadalmi perben is érdekelt. Az amerikai Tsera LLC több nagy informatikai cég ellen keresetet nyújtott be, mivel azok szerinte ellopták az érintőképernyővel vezérelt készülékek ötletét. Sőt még mindig tart az XML formátum szabványa nyomán indult bírósági eljárás is, ahol az i4i nevű cég szeretné betiltatni a Microsoft Office irodai programcsomagját nem kevés kártérítéssel megfejelve azt.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.