Hirdetés
. Hirdetés

Valódi hackelés, adathelyszínelés az etikus hacker konferencián

|

Április 29.-én ismét megrendezésre kerül az elmúlt években 4-500 fő részvételével lezajlott Ethical Hacking konferencia.

Hirdetés

Magyarországon immár harmadik alkalommal rendezik meg az Ethical Hacking konferenciát. Az eseményt szervező NetAcademia Oktatóközpont elsősorban az informatikai biztonság felelőseire és felügyelőire, így a rendszergazdákra és az IT-biztonsági szakemberekre számít. „Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások – valós hekkek – keretében mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A konferencián többek közt szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET – ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja majd be. Zsíros Péter, a NetAcademia Certified Ethical Hacker minősítéssel rendelkező oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt.

Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója beszél a cyber háborúról, a nemzetvédelemről, s ezen keresztül az informatika hadi szerepéről.  Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két „félig működő” biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit és ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitális tojásvadászat keretében. Barta Csaba, a Deloitte vezető IT biztonsági tanácsadója a forensic investigation, vagyis az informatikai nyomozás területéről mutat be egy esetet: mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a registry vizsgálatával.

Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, amivel általában csak „kidekorálni” lehet a weboldalakat, mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet.

Az Ethical Hacking konferencia létrejöttét idén is jelentős szakmai támogatói kör segíti; a PTA CERT-Hungary, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az ISACA, valamint az EC-Council szakmai támogatóként egyaránt a rendezvény mellé állt, céges támogatóként pedig többek között a Biztributor, a Microsoft, a Kancellár.hu, és a Kaspersky Lab lesz jelen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.