Hirdetés
. Hirdetés

Valós idejű keresés a Google-ben - hamarosan

|

Fokozatosan a google.hu oldalán is megjelennek a valós idejű keresési találatok. Ha éppen aktuális eseményekről szeretnénk tájékozódni, elég beírni a keresőbe a megfelelő kulcsszavakat, és máris elolvashatjuk a legfrissebb híreket - például Twitteren, Facebookon vagy blogokon megosztott információkat - az adott témában.

Hirdetés

A Google egy úgynevezett "legfrissebb találatok" részt helyezett el a szokásos találatok közé, ahol folyamatosan jelennek meg a keresett tartalomra vonatkozó és a weben fellelhető legújabb információk. Emellett a keresési beállítások menü "frissítések" pontjában egy teljes oldal áll rendelkezésre a csiripek és bejegyzések számára.

A keresés után a következő oldalak találatai jelennek meg:

  • mikroblogokon megosztott üzenetek (Twitter, FriendFeed, Jaiku, Identi.cah)
  • közösségi oldalakon megosztott tartalmak (Facebook, MySpace)
  • legfrissebb cikkek és blogbejegyzések

A Google valós idejű keresésért felelős termékmenedzsere, Dylan Casey elmondta: "A weben történő keresés már természetes kiindulópontnak számít a világ információinak felkutatásakor, ezért is törekszünk arra, hogy a folyamatosan bővülő világhálón fellelhető tartalmak rengetegéből felhasználóinknak a legfrissebb, legátfogóbb és releváns találatokat biztosítsuk. Az aktuális témák keresési eredményei mostantól a közösségi oldalakon és a mikroblogokon utoljára megosztott bejegyzéseket is tartalmazzák, de a nap aktuális történéseiről írt legfrissebb cikkeket is elolvashatjuk, akár másodpercekkel a publikálás után."

A Google fokozatosan vezeti be a valós idejű keresés funkcionalitást a magyar keresőben, pár napon belül várhatóan már mindenhol elérhető lesz a szolgáltatás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.