Hirdetés
. Hirdetés

Valós idejű, net-alapú HD tévéadás Flashben

|

Az Adobe Flash-alapú multimédiás rendszere lehetővé teszi, hogy az internetkapcsolaton keresztül nézhessünk HD adásokat a televízión.

Hirdetés

Az Adobe hétfőn bemutatott új szolgáltatásának neve Adobe Flash Platform for the Digital Home. A cég már leszerződött az Atlantic Recordsszal, a Broadcommal, a Comcasttel, a Disney Interactive Media Grouppal, az Intellel, a Netflixszel, az STMicroelctronicsszal, a The New York Times Companyval, az NXP Semiconductorsszal és a Sigma Designsszal. Az új számítástechnikai környezet a hivatalos gyártókon keresztül juthat el felhasználóikhoz, és az Adobe szerint a szolgáltatás optimális működéséhez szükséges berendezések az év második felében kerülhetnek a boltokba.

Internet a tévében
A Creative Strategies szórakoztatóelektronikai vezetője, Ben Bajarin szerint az Adobe bejelentése jelentős lépés, hiszen a Flash az első elérhető technológia az iparágban, amely képes az internet-alapú HD televízióadás sugárzására. Habár internettartalmakat most is meg lehet jeleníteni a televízió képernyőjén, azt csak a PC és a tévékészülék csatlakoztatásával érhetjük el. Az Adobe másképpen határozta meg digital home (digitális otthon) stratégiáját, mint versenytársai: ahelyett, hogy a PC-ket szerelné fel médiafejlesztésekkel ellátott operációs rendszerekkel - mint például a Microsoft -, olyan környezetet alakított ki, ami a netes tartalmakat közvetlenül a televízión jelenítheti meg. A szoftvercég elhatározta, hogy médiavállalatok bevonásával fejleszti tovább Flash-alapú architektúráját, ami alkalmas a webes műsorszórásra - fűzte hozzá Bajarin.

Eddig, ha tévét akartunk nézni interneten keresztül, először különböző weboldalakra kellett ellátogatnunk. Az internet-alapú tévé viszont helyzeti előnybe kerül a Flash technológia révén, ugyanis a felhasználók egyidejűleg könnyeben hozzáférhetnek kedvenc csatornáikhoz és weboldalaikhoz,ami sokkal nagyobb választékot jelent.

Jelenleg a Flash egyetlen komolyabb vetélytársa Microsoft videoszolgáltató és multimédiás technológiája, a Silverlight , de annak még nem bocsátották ki olyan verzióját, ami képes a valósidejű, HD műsorszórással web-alapú tévéadás lebonyolítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.