Hirdetés
. Hirdetés

Válságban is üzlet az IT-outsource

|

Növekedéssel és új ügyfelekkel számol idén is a Getronics. Tervezhető költségeket, komoly megtakarításokat ígér az IT outsource területén tevékenykedő cég ügyfeleinek.

Hirdetés

Gartner felmérései szerint az IT-outsource rejti a legjelentősebb megtakarítási lehetőségeket a jelenlegi gazdasági helyzetben. Ezt támasztja alá az IDC 2009-es előrejelzése is, amelyben 2,8 % növekedést prognosztizál az informatikai szolgáltatások területén, amely főképpen az IT outsourcing terület 6,8 %-os bővüléséből várható.

A száraz számok az sugallják, hogy a vállalatoknak és intézményeknek meg kell vizsgálniuk ezeket a lehetőségeket, mert a költségtakarékosság és az optimalizálás legjelentősebb forrásául szolgálhatnak.

A hazai helyzetet elemezve az IDC arról számol be, hogy a cégek egyre gyakrabban kiszervezik a házon belüli IT tevékenységeket, és szolgáltatásként veszik igénybe, ez pedig itthon is javítja az ilyen tevékenységgel foglakozó cégek eredményeit.

Rátkai Péter a Getronics ügyvezető igazgatója szerint, az Outsourcing területén jelentős lehetőségek vannak még Magyarországon, részben azért, mert a válság kikényszeríti az IT-outsource szolgáltatás igénybevételét, másrészt sok vállalat csak mostanában ébred rá, hogy léteznek ilyen lehetőségek is informatikai szolgáltatásaik szervezeti átrendezésére.

Az IT outsourcing költségei tekintetében kiemelte, hogy a partnereik adatai alapján nagyjából 30 százalékos üzemeltetési költség csökkenéssel számolhatnak azok a vállalatok, amelyek stratégiai döntést hoznak a kiszervezésről. A megtakarítás mellett külön hangsúlyozta, hogy a költségek akár több évre is tervezhetővé válnak, illetve, hogy a korábbi IT beruházásokra szánt források most a költség oldalon jelentkeznek.

Ennek ellenére a cégek válságstratégiájába sok esetben azért nem kerül az informatikai működtetés kiszervezése, mert a vállalatok egy része ragaszkodik a megszokott sémákhoz, a sok éves működési gyakorlatához, még akkor is, ha a válság miatt, más területen megszorításokra kényszerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.