Hirdetés
. Hirdetés

Váratlan szereplő oldja meg a chiphiányt

|

Indiai ipari óriás csatlakozik a világ chip-éhínségének megszüntetéséért folytatott küzdelemhez.

Hirdetés

Az indiai Tata csoport állítólag az ország három államával tárgyal egy félvezető összeszerelő és tesztelő egység építésének lehetőségéről. A lépés a globális gyártókat súlyosan sújtó, folyamatos chiphiány közepette történik.

Az ország egyik legrégebbi ipari csoportja egy kihelyezett félvezető összeszerelő és tesztelő (OSAT) üzem számára keres telket, és jelenleg a Reuters által idézett, meg nem nevezett források szerint Tamil Nadu, Karnataka és Telangana déli államokkal folytat tárgyalásokat.

Hirdetés

Az akár 300 millió dolláros potenciális beruházással rendelkező gyár várhatóan öntödékben gyártott szilíciumszeleteket csomagolna, szerelne és tesztelne, és kész félvezető chipekké alakítaná őket.

"Míg a Tata nagyon erős a dolgok szoftveres oldalán, a hardver az, amit hozzá akarnak adni a portfóliójukhoz, ez pedig nagyon fontos a hosszú távú növekedés szempontjából" - mondta a forrás az ügynökségnek, hozzátéve, hogy a helyszínt valószínűleg decemberig véglegesítik.

Az üzem jövőre indul, és várhatóan akár 4000 dolgozót is foglalkoztat majd.

"Amint a Tata elindul, az ökoszisztéma köré fog kerekedni ... Ezért nagyon fontos, hogy a munkaerő szempontjából megfelelő helyet találjunk" - mondta a forrás, hozzátéve, hogy a szakképzett munkaerő megfelelő áron való rendelkezésre állása kulcsfontosságú a vállalkozás hosszú távú életképessége szempontjából.

Az év elején Natarajan Chandrasekaran, a Tata elnöke azt mondta, hogy a vállalat a csúcskategóriás elektronikai és digitális üzletágakba kíván befektetni. Az óriásvállalat már most is épít egy csúcstechnológiás elektronikai gyártóüzemet Tamil Naduban.

A Tata irányítja India vezető szoftverszolgáltatási exportőrét, a Tata Consultancy Services-t, és érdekeltségei az autógyártástól a repülésig mindenben vannak, az OSAT-üzletág potenciális ügyfelei között pedig olyan cégek szerepelnek, mint az Intel, az Advanced Micro Devices (AMD) és az STMicroelectronics.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.