Hirdetés
. Hirdetés

Varázspálca-mobiltelefon

|

Skót kutatók mobiltelefon segítségével kötik össze a virtuális és valóságos világokat. A projektben láthatatlan műalkotások válnak láthatóvá.

Hirdetés

Képmegfeleltetési algoritmusok segítségével skót kutatók egy frissen ismertetett projektben kötik össze a virtuális és a valós világot. A technológiát egyelőre arra használták, hogy Edinburgh városának olyan virtuális útikönyvét készítsék el, amely a városban elhelyezett virtuális műalkotásokat tartalmazta - ezeket mobiltelefon segítségével lehetett megtekinteni. A telefon kameráját varázspálcaként használják az emberek - mondja dr. Mark Wright, az ötletgazda. A projekt központjában egy adatbázis áll, ami a résztvevők által beküldött helyszíni fotókból áll össze. Az emberek multimédiás üzenetben küldik el a központba a helyszínen készített fotót. A képet matematikai algoritmusokkal elemzik, és a képekhez különböző extrákat adnak hozzá, a módosított művészi képet pedig visszaküldik a felhasználóknak.

spellbinder.jpg

Az így kialakult adatbázist alapul véve egy Láthatatlan művészeti alkotások címet viselő projektet dolgoztak ki. A játékban megadtak bizonyos ismertetőjeleket, hogy mit is kell fotózni, és milyen szögből. Miután a játékos elkészítette a fotót, az adatbázisból kiválasztja a szoftver azt a képet, ami tartalmazza már a művészi alkotást, így az láthatóvá válik. A tervet a San Diegó-i Siggraph rendezvényen mutatták be először.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.