Hirdetés
. Hirdetés

Védett üzenetküldők

|

A Symantec bejelentette azt a legújabb MessageLabs szolgáltatást, amely az azonnali üzenetküldést igyekszik biztonságosabbá és átláthatóbbá tenni.

Hirdetés

Az azonnali üzenetküldés fontos kommunikációs lehetőségeket és előnyöket tartogat a vállalati felhasználók számára is. Azonban sokszor nagy dilemmát jelent, hogy egy-egy cégen belül a sok biztonsági kockázat miatt mikor, kiknek és miként lehet engedélyezni az azonnali üzenetküldő alkalmazások használatát. Márpedig kockázatok akadnak. A MessageLabs Intelligence kutatása szerint 2008-ban minden kétszáz, IM rendszeren keresztül küldött linkből egy mutatott kártékony weboldalra. Napjainkban viszont már átlagosan 78 ilyen hivatkozásból egy rosszindulatú weblapok megjelenítését célozza, amelyekről különféle vírusok töltődhetnek le, vagy éppen adathalászat veheti kezdetét.

 

A Gartner egyik felméréséből az derül ki, hogy az azonnali üzenetküldők 35-40 százalékos elterjedtséget mutatnak a vállalati környezetek esetében. Nagyon sok helyen biztonsági okok miatt blokkolják az IM alkalmazásokat, legalábbis ami a publikus üzenetküldőket illeti. A cégeknek mérlegelniük kell az azonnali üzenetküldés nyújtotta előnyök (például a költséghatékonyság, gyorsaság, stb.) és az ilyen szolgáltatások által jelentett kockázatok között. A Symantec a legújabb MessageLabs szolgáltatással ezen a problémán kíván segíteni.

 

A MessageLabs Instant Messaging Security Service tulajdonképpen egy SaaS (Software as a Service) szolgáltatás, amely alapvetően két lényegeses feladatot lát el. Egyrészt az adminisztrátorok számára teljes mértékben ellenőrizhetővé és kontrollálhatóvá teszi az azonnali üzenetküldést. Másrészt pedig folyamatos és többrétegű védelmet biztosít. Ennek keretében vírusvédelmi, URL- és tartalomszűrő, valamint naplózási műveleteket végez. Az új megoldás a publikus IM-szolgáltatások közül jelenleg az AOL AIM, a Yahoo! és a Microsoft MSN szolgáltatásokkal kompatibilis.

 

A MessageLabs Instant Messaging Security Service szolgáltatás kialakítása során a fejlesztők ügyeltek arra, hogy az a vállalati környezetekben könnyen bevezethető és üzemeltethető legyen. Természetesen lehetőség van a biztonsági szabályok testreszabására valamint különböző jelentések, kimutatások készítésére is.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.