Hirdetés
. Hirdetés

Védtelen az Adobe Illustrator

|

Az Adobe csak jövőre foltozza az Illustrator nemrég napvilágra került nulladik napi sérülékenységét.

Hirdetés

Habár az Adobe a mai napon javítja a Flash Player kritikus sérülékenységét, a szoftvercég közlése szerint az egy héttel ezelőtt napvilágot látott Illustrator foltjára nem érkezik javítás. A felhasználóknak így az Adobe következő patch-keddjéig (2010. január 8) kell várniuk a kritikus rés foltozására.

 

spam-botnet.jpg


Az Illustrator hibája pedig meglehetősen kritikus, hiszen a kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az irányítást, annak tudta és beleegyezése nélkül. A program sérülékenysége ugyanis lehetőséget ad puffer túlcsordulás (buffer overflow) alapú támadásokra, amely segítségével a támadók túlírhatják a kipécézett változót, s így átvehetik a hatalmat a program felett, a kártékony algoritmusuk lefuttatására kényszerítve azt.

Az Adobe biztonsági közleménye szerint a programozási baki az Illustrator CS4 és CS3 alkalmazásoknál áll fent, amelyek könnyen megfertőzhetőek egy rosszindulatú Encapsulated PostScript (.eps) állománnyal. Mivel a hibára utazó támadókód már elérhető a weben, ezért azt tanácsoljuk, hogy az érintett programok gazdái csak a megbízható forrásból érkező .eps dokumentumokat nyissák meg, amíg a hiba kijavítása meg nem érkezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.